21 sep 2021 - DNA

Reactia lui Gheorghita dupa dosarul anuntat de DNA privind achizitia de vaccinuri

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, spune că modalitatea de achiziţie a vaccinurilor anti-COVID-19 se supune aceleiaşi proceduri întocmită şi elaborată de Comisia Europeană. Reacţia vine după ce DNA a anunţat deschiderea unui dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor.

,,Noi am receptionat pana in acest moment aproximativ 18,5 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin si mai avem in stoc aproximativ 3,7 milioane de doze. Au fost administrate peste 9,95 milioane de doze, restul pana la 14,7 milioane au fost fie donate, fie revandute", spune Valeriu Gheorghita.

El afirma ca nu are mai multe informatii despre dosar si precizeaza ca modalitatea de cumparare a vaccinurilor a fost elaborata de Comisia Europeana.

,,Am vazut si eu astazi in spatiul public acest tip de informatie, dar nu stiu, nu am date suplimentare. Modalitatea de achizitie la nivelul tuturor tarilor europene se supune aceleiasi proceduri intocmita si elaborata de Comisia Europeana", conchide Gheorghita.

Un dosar penal privind modalitatea de cumparare a vaccinurilor anti-COVID-19 a fost deschis in Romania. Urmarirea penala se face pentru abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.

Sursa : www.mediafax.ro