03 dec 2018 - DNA

Procurorul general, chestionat pe tema utilizarii expresiei ,,inculpati de rang inalt": Sunt cei de competenta DNA

Procurorul general, Augustin Lazăr, a precizat că exprimarea lui privind „inculpaţii de rang înalt” se referă la inculpaţii de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care se ocupă cu infracţiuni de nivel mediu sau înalt.

,,Este foarte simplu. Inculpati de rang inalt sunt cei care sunt de competenta Directiei Nationale Anticoruptie. Daca va uitati in lege, asa scrie acolo: DNA e facuta pentru a combate un anume gen de criminalitate, coruptia, dar nu la un nivel scazut, ci la nivel de mijloc si inalt. Cel mai adesea, la nivel inalt. Prin urmare, inculpatii DNA sunt inculpati de rang inalt", a declarat Augustin Lazar, la sediul CSM.

Augustin Lazar a declarat in luna decembrie a anului trecut ca modificarile aduse legilor justitiei sunt menite sa slabeasca independenta procurorilor, precizand ca o consultare a Comisiei de la Venetia este obligatorie si ca are parghiile legale pentru a incerca impiedicarea adoptarii actelor.

Inspectia Judiciara s-a autosesizat, insa Sectia pentru procurori din CSM a decis, in luna iunie, in unanimitate ca procurorul general Augustin Lazar nu a incalcat codul deontologic al magistratilor cand i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale "inculpati de rang inalt"

Sursa : www.mediafax.ro