12 iun 2018 - DNA

Procurorul care a instrumentat dosarul lui Ponta a renuntat la cererea de transfer din DNA. CSM a luat act de decizie

Procurorul DNA Jean Uncheşelu, cel care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinari, cauză în care fostul premier a fost apoi achitat, a renunţat la cererea de transfer din DNA, Secţia pentru procurori a CSM luând act marţi de această decizie.

,,Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renuntarea la cererea de incetare a activitatii la Directia Nationala Anticoruptie - nivel central, formulata de domnul procuror UNCHESELU JEAN - NICOLAE. Nota Directiei resurse umane si organizare privind cererea formulata de domnul procuror UNCHESELU JEAN-NICOLAE de incetare a activitatii la Directia Nationala Anticoruptie si continuare a activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj sau Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova", se arata in decizia de marti a Sectiei pentru procurori a CSM.

Jean Uncheselu este procurorul care l-a trimis in judecata pe Victor Ponta in dosarul Turceni-Rovinari.

In prima sentinta in dosar, in data de 10 mai 2018, instata a dat achitari pe linie pentru Victor Ponta si fostul ministru Dan Sova.

In cazul fostului premier Victor Ponta, judecatorii au decis achitarea pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani. Fostul ministru Dan Sova a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

La scurt timp, Victor Ponta a anuntat ca vrea sa il dea in judecata pe Uncheselu.

Sursa : www.mediafax.ro