12 mar 2019 - DNA

Procuroarea din cazul care a revoltat Romania pleca din DNA

Doi procurori parasesc Directia Nationala Anticoruptie. Printre ei, procuroarea dintr-un caz care a scandalizat Romania, in care o femeie a fost retinuta si apoi arestata prevenitv desi era insarcinata in 8 luni.

Plecarile celor doi procurori au fost aprobate marti, 12 martie 2019, de catre Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Acestia nu vor parasi parchetul anticoruptie imediat, ci incepand cu data de 1 aprilie 2019.

Astfel, procurorii din CSM au avizat cererea de incetare a activitatii la DNA formulata de

procuroarea Dana Belciug, care se va intoarce la Parchetul Tribunalului Constanta. Aceasta este procuroarea care, impreuna cu fostul sef al Sectiei I DNA Gheorghe Popovici, plecat la randul sau din DNA, a semnat rechizitoriul din dosarul ANRP 4. Un dosar in care fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean a fost retinuta de DNA pentru 24 de ore si apoi arestata preventiv de catre judecatoarea Mariana Ghena din CSM, in perioada in care aceasta activa la ICCJ, pentru ca apoi masura sa fie revocata tot de catre ICCJ. Dosarul ANRP 4 a fost returnat de Inalta Curte la DNA, acolo unde sta in lucru de aproximativ doi ani.

Cel de-al doilea procuror care urmeaza sa paraseasca DNA este Ciprian Ioan Mihai, de la structura parchetului anticoruptie din Suceava, care va reveni la Parchetul Tribunalului Neamt.

Iata minuta Sectiei pentru procuror a CSM:

“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie – structura centrala, a doamnei procuror BELCIUG DANA, incepand cu data de 01.04.2019 si revenirea acesteia la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta (unitate de parchet de la care provine), incepand cu aceeasi data.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Suceava, a domnului procuror CIPRIAN – IOAN MIHAI, incepand cu data de 01.04.2019 si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt (unitate de parchet de la care provine), incepand cu aceeasi data”.

Sursa : www.juri.ro