25 mar 2019 - DNA

Procesul lui Calin Popescu-Tariceanu, aproape de sfarsit. DNA a cerut rejudecarea apelului/ Presedintele Senatului: Procesul este o inscenare

Procurorul DNA a cerut rejudecarea procesului, la termenul de luni al apelului declarat de Direcţie în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat în primă instanţă pentru mărturie mincinoasă. Instanţa a stabilit pronunţarea pe 8 aprilie.

In ultimul cuvant in fata judecatorilor, presedintele Senatului a catalogat intreg procesul ca fiind o inscenare.

,,Consider ca acest proces in care am fost antrenat este o inscenare ca urmare a recomandarilor facute in MCV, ca rezultatele luptei impotriva coruptiei sa se soldeze cu "big fish". Datorita pozitiilor pe care le-am avut sau le detin fac parte din aceasta categorie. Au incercat sa ma tarasca intr-un proces de coruptie, nu au avut alte elemente, au incercat cu evaziunea fiscala, ar fi fost simplu pentru procurori sa vada ca acea presupusa tranzactie nu a fost in realitate facuta. Au incercat sa sugereze ca eram la curent cu acea tranzactie. In 2008 aveam o agenda suficienta ca sa am grija si de cabinetul sotiei", a spus Calin Popescu Tariceanu, in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

La randul sau, procurorul DNA a cerut rejudecarea procesului. ,,Dispuneti casarea sentintei penale 318 din 2018 si rejudecati avand in vedere ca instanta de fond nu s-a pronuntat pe fapta pentru care a fost trimis in judecata (...) Sunt intrunite in cauza elementele de marturie mincinoasa, nu cum instanta de fond a refuzat sa cerceteze. (...) Va solicitam sa dispuneti casarea cu trimitere spre judecare. Judecatorii de fond nu s-au pronuntat cu privire la actul de sesizare. Ar fi o incalcare a dreptului de aparare al inculpatului si al Parchetului", a declarat procurorul DNA, in fata instantei.

Aparatorii lui Calin Popescu Tariceanu au solicitat instantei, sa mentina solutia de pe fond. ,,Solicitam sa respingeti apelul ca nefondat mentinand solutia atacata. Solutia este legala si temeinica. Consider ca instanta fondului a procedat corect, este o hotarare model si au aplicat corect deciziile Curtii", a sustinut avocatul presedintelui Senatului, in fata Inaltei Curti.

Magistratii au stabilit pronuntarea pentru data de 8 aprilie.

DNA a declarat apel in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost achitat in prima instanta pentru marturie mincinoasa.

 

Sursa : www.mediafax.ro