06 sep 2022 - DNA

Primarul Capitalei sesizeaza DNA in legatura cu achizitia de tramavaie STB

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) o sesizare cu privire probleme identificate de Corpul de Control al primarului în urma verificării de la STB în ceea ce priveşte achiziţia de tramvaie noi.

Nicusor Dan spun, marti, ca a transmis DNA o sesizare cu privire la ,,aspecte nelegale" identificate de Corpul de Control al Primarului General in verificarea efectuata la STB.

,,Obiectul sesizarii este achizitia de tramvaie noi din gama de 18 metri printr-o procedura demarata de STB in anul 2019 si incheiata in anul 2020 cu declararea firmei Electroputere VFU Pascani drept castigatoare a licitatiei", anunta edilul.

Acesta precizeaza ca intrebarile la care este sigur ca bucurestenii ar dori sa afle raspunsul sunt: ,,De ce conducerea STB reprezentata de la acea data a continuat demersurile pentru finalizarea procedurii de achizitie, desi la momentul aprobarii raportului de procedura nu avea alocate fondurile necesare in conformitate cu prevederile legale?" si ,,,,De ce STB a decis inca din anul 2019 sa achizitioneze tramvaie de 18 metri in contextul in care fluxul de calatori ar justifica o nevoie de tramvaie mai lungi?".

Nicusor Dan spune ca optiunea STB a fost pentru VFU Pascani, ,,care aducea componente din Rusia si vindea apoi la preturi majorate".

,,Situatia de fapt este agravata si de faptul ca VFU Pascani a introdus in instanta o cerere de penalitati in valoare de 1% pe zi din valoarea contractului pana la incheierea contractului cu STB", mai spune primarul general.

Sursa : www.mediafax.ro