04 ian 2021 - DNA

Prima reactie a lui Alexe, vizat de DNA: Nu am cerut si nu am luat in intreaga mea activitate publica foloase necuvenite

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe, pe numele căruia DNA a cerut începerea urmăririi penale, spune nu a cerut şi nu a luat în întreaga activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

,,Am aflat cu surprindere si am luat act de comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie privind propunerea inceperii urmaririi penale indreptata impotriva mea. Vreau sa precizez urmatoarele: am incredere in actul de justitie si imi doresc cat mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut si nu am luat in intreaga mea activitate publica foloase necuvenite cu incalcarea legii", transmite Costel Alexe.

El precizeaza ca nu va face nicio referire publica la aceasta situatie in acest moment al demersului judiciar.

,,Va asigur ca in perioada urmatoare voi studia acuzatiile care imi sunt aduse si voi oferi toata cooperarea si transparenta mea in fata organelor judiciare", conchide Alexe.

DNA cere sa fie inceputa urmarirea penala fata de un fost ministru, cercetat pentru luare de mita si instigare la delapidare. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, pentru sesizarea presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de un fost deputat in Parlamentul Romaniei, la data faptelor avand functia de ministru. Acesta este acuzat de luare de mita si instigare la delapidare.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului din Guvernul Orban, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

Potrivit DNA, in perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, in mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tabla in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit catre fabrica respectiva a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si la monitorizarea masurilor luate de aceasta societate comerciala pentru inchiderea unui depozit de deseuri neconforme.

,,Foloasele respective, in cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite in datele de 23 aprilie 2020 si 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societati comerciale administrata de o ruda de-a sa", arata DNA.

Sursa : www.mediafax.ro