11 iul 2018 - DNA

Presedintele USR, partidul care a curtat-o pe Kovesi dupa revocarea ei de la DNA: A primit deja oferta de job. Intrarea ei in politica nu mai este de actualitate

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că fostul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre care a spus că este ”un simbol al anti-corupţiei”, a primit deja oferta de job, precizând că, cel puţin în perioada următoare, intrarea acesteia în politică ”nu mai este de actualitate”.

"Dacian Ciolos chiar are dreptate cand spune ca magistratii trebuie sa se ocupe de justitie si societatea si oamenii sa se implice in clasa politica. Asta spuneam si noi ca lucram impreuna la acest proiect. Nu am niciun dubiu ca in lunile urmatoare vom avea un mesaj mai coerent si mai credibil pentru perspectiva aceasta. Mesajul pe care i l-am transmis doamnei Kovesi a fost ca in masura in care doreste sa se implice in politica la un moment dat este binevenita in USR. Mesajul nu mai este de actualitate", a spus Dan Barna.

El a sustinut ca decizia procurorului general, Augustin Lazar, de ai oferi o functie in Parchetul General Laurei Codruta Kovesi, este "inteleapta".

"Este o decizie inteleapta din punctul meu de vedere. Doamna Kovesi este un simbol al anti-coruptiei si este intr-adevar necesara valoroasa competenta a domniei sale in lupta statului cu aceste structuri infractionale care incearca confiscarea Romaniei. In acest moment doamna Kovesi oricum a declarat ca isi doreste sa intre in procuratura, a primit deja oferta de job, va avea in continuare ocazia sa faca lucru la care se pricepe cel mai bine. Din aceasta perspectiva intrarea in politica nu mai este de actualitate, cel putin in perioada urmatoare", a mai spus liderul USR.

Procurorul general, Augustin Lazar, a decis delegarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie incepand de miercuri, 11 iulie 2018.

Fostul premier Dacian Ciolos a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la invitatia USR de a intra in partid lansata Laurei Codruta Kovesi, ca "magistratii nu fac politica" si ca un proiect pentru Romania trebuie sa se bazeze pe obiective comune, nu pe "o persoana sau alta".

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marti, ca i-a propus fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, sa se inscrie in partid, afirmand ca, in prezent, este prematur sa spuna daca, in contextul in care va onora invitatia, i se va propune si sa fie candidata partidului la alegerile prezidentiale. El a evitat sa spuna daca ii va propune Laurei Codruta Kovesi sa fie candidatul USR pentru alegerile prezidentiale din 2019.

Sursa : www.mediafax.ro