10 iun 2019 - DNA

Pentru ce a fost chemat la audieri seful DNA Constanta: Acuzatiile sunt abuz in serviciu si represiune nedreapta

Şeful DNA Constanţa, Andrei Bodean, a declarat după ce a fost audiat două ore de procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, că acuzaţiile care i se aduc sunt abuz în serviciu şi represiune nedreaptă, însă nu a fost plasat sub control judiciar.

,,Acuzatiile sunt de abuz in serviciu, represiune nedreapta. Sunt doua instante (care au vorbit despre probe si ancheta - n.r.), si au spus ca persoana respectiva se facea vinovata de infractiunile pentru care a fost trimisa in judecata. (...) Nu pot sa comentez (denuntul, n.r.) pentru ca fac obiectul procedurii judiciare", a declarat Andrei Bodean, la iesirea de la audiere.

Potrivit sefului DNA Constanta, procurorii Sectiei pentru anchetarea magistratilor nu l-au plasat sub control judiciar.

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, ca seful DNA Constanta, Andrei Bodean, a fost chemat de procurorii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie pentru a fi audiat in calitate de suspect. Dosarul in care este vizat procurorul este deschis la sesizarea avocatului Sorin Calaigii, care il acuza ca ar fi falsificat probe in cauza prin care cel din urma a fost trimis in judecata.

De altfel, Andrei Bodean a formulat, in 2017, o cerere de aparare a reputatiei profesionale privind unele afirmatii dintr-un articol de presa, unde scria ca magistratul si-ar fi indeplinit atributiile cu rea credinta privind urmarirea penala ce-l privea pe avocatul Sorin Calaigii, ulterior condamnat la inchisoare cu executare pentru coruptie. CSM a admis cererea lui Andrei Bodean. Tot Bodean este si cel care l-a trimis in judecata pe fostul edil Radu Mazare si l-a anchetat si pe Nicusor Constantinescu.

Andrei Bodean a candidat si pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie - structura centrala.

Sursa : www.mediafax.ro