19 mai 2019 - DNA

O procuroare controversata demisioneaza din DNA

Unul dintre cei mai controversati procurori din Directia Nationala Anticoruptie si-a dat demisia si va parasi parchetul anticoruptie.

Structura condusa de acest procuror a trimis in instanta mai multe rechizitorii fara sa existe un probatoriu solid, motiv pentru care judecatorii au pronuntat achitari. Spre exemplu, unul dintre dosarele lucrate de structura condusa de procurorul demisionar este cel al ex-sefului Politiei Rutiere Lucian Dinita. Trimis in judecata pentru trafic de influenta, Dinita a fost achitat atat de Tribunalul Bucuresti, cat si de Curtea de Apel Bucuresti, pe motiv ca fapta nu exista, in dosarul in care acesta era acuzat ca ar fi primit un miel, curcani si pastravi.

Concret, este vorba despre sefa

DNA Pitesti, procuroarea Daniela Lupu (foto). Astfel, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va lua in discutie in sedinta din 21 mai 2019: “Solicitarea doamnei procuror LUPU DANIELA de incetare a activitatii la Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a demisiei din functia de procuror sef al Serviciului Teritorial Pitesti din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea”.

Procuroarea Daniela Lupu are in palmares si dosarul ex-presedintelui CJ Arges Constantin Nicolescu si al deputatului PSD Mircea Draghici, achitati alaturi de alte 40 de persoane, dintre care 37 de primari si viceprimari de Inalta Curte pentru pretinse fapte de abuz in serviciu – "fapta nu exista".

Sursa : www.juri.ro