15 apr 2019 - DNA

Nicusor Constantinescu, la sediul DNA: Este dosarul Tel Drum, santaj pentru a face denunt impotriva lui Dragnea/ Avocat: Este vorba de doua dosare penale, intr-unul e inculpat, in altul suspect

Fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în prezent încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, a fost adus cu duba, luni dimineaţă, la sediul DNA Constanţa. „Este şantaj pentru a face denunţ împotriva domnului Dragnea”, a spus acesta, menţionând că a fost chemat în dosarul Tel Drum.

La iesirea din duba Penitenciarului, Nicusor Constantinescu a acuzat anchetatorii de abuz si a spus ca nu este lasat sa vorbeasca.

,,In loc sa fie cercetat domnul Bodean Andrei (procurorul DNA care i-a instrumentat cele mai multe dintre dosare - n.r.) pentru represiune nedreapta si tortura, tot ce mi-a facut mie in dosarele, zeci, pe care le-a instrumentat, sunt cercetat eu. Pentru ca a aflat ca este cercetat, alaturi de doamna Kovesi, la plangerile mele la Sectia pentru Investigarea Magistratilor. Nu vedeti ca nu ma lasa astia sa vorbesc?", a strigat Nicusor Constantinescu la intrarea in sediul DNA.

El a anuntat pe pagina sa de Facebook ca este ,,suspect si inculpat" in alte doua dosare instrumentate de DNA.

,,Sunt chemat de acelasi procuror la DNA Constanta in calitate de suspect si inculpat in alte doua dosare penale! Astept presa care este interesata de aceste noi abuzuri!", este mesajul postat de Nicusor Constantinescu.

Ulterior, la iesirea de la DNA, el a declarat ca ar fi vorba despre dosarul ,,Tel Drum" si ca ar fi fost santajat sa faca un denunt impotriva lui Liviu Dragnea.

,,Este dosarul in care este vizata firma Tel Drum a domnului Dragnea. Este santaj pentru a face denunt impotriva domnului Dragnea, cel care deranjeaza poporul roman", a spus el, inainte de a fi urcat inapoi in duba pentru a fi transportat la Penitenciar.

In prezent, Nicusor Constantinescu este incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba unde executa, din 2016, o condamnare la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, primita in dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, in luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitiva, tot de cinci ani de inchisoare, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Constanta.

Avocatul lui N. Constantinescu:Este vorba de 2 dosare penale, intr-unul e inculpat, in altul suspect

Avocatul lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu, declara ca fostul presedinte al CJ Constanta a fost dus la DNA in legatura cu doua dosare penale, intr-unul fiind inculpat, iar in celalalt suspect. Cat despre Tel Drum, avocatul spune ca ,,probabil este o concluzie" a clientului sau. Marius Mocanu, avocatul lui Nicusor Constantinescu, a declarat, luni, la iesirea din sediul DNA Constanta, unde fusese chemat clientul sau, ca este vorba despre doua dosare penale, intr-ul acesta avand calitatea de inculpat, iar in celalalt de suspect.

,,Este vorba despre doua dosare penale. Unul este un dosar un pic mai vechi, de prin anul 2015, altul este un dosar din anul 2017. Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curtii de Conturi ce vizau un control la Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta. In esenta vizeaza plati nelegale efectuate de catre domnul Constantinescu in calitatea de ordonator principal de credite la Consiliul Judetean Constanta, plati care au fost virate catre RAJDP Constanta pentru efectuarea unor lucrari. (...) Intr-unul dintre dosare, despre care va spuneam ca este mai vechi, s-a pus in miscare actiunea penala, avand calitatea de inculpat, in cel de-al doilea dosar suntem in faza in care s-a dispus inceperea urmaririi penale si dansul are calitatea de suspect", a spus Marius Mocanu.

Potrivit acestuia, Nicusor Constantinescu nu a declarat nimic in fata anchetatorilor, eventualele declaratii urmand sa fie facute dupa studierea dosarelor.

,,A refuzat sa dea declaratie in acest moment procesual, apreciind ca este necesar sa studieze actele aflate la dosarul cauzei. In functie de concluziile la care vom ajunge, vom formula cereri privind declaratii, privind administrarea de probe", a spus avocatul fostului presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

Intrebat ce a vrut sa spuna Nicusor Constantinescu despre dosarul ,,Tel Drum" si acuzatia ca ar fi fost santajat pentru a-l incrimina pe Liviu Dragnea, aparatorul acestuia a spus ca nu are cunostinta de vreo astfel de cerere a procurorilor anticoruptie si ca ,,probabil este o concluzie" trasa de clientul sau.

,,Nu cunosc despre existenta acestei discutii. Singura referire care ar putea fi facuta vis-a-vis de aceasta chestiune este faptul ca RAJDP Constanta a platit o parte din sumele de bani respective, la care am facut referire, catre o societate Tel Drum. De aici a existat o discutie vis-a-vis de aceasta chestiune insa, la modul concret, nu a fost formulata o acuzatie care sa vizeze persoana la care ati facut referire. (...) Probabil este o concluzie pe care a tras-o dansul in urma faptului ca se vehiculeaza numele acestei societati. Este o chestiune de notorietate. Nu cunosc amanunte, detalii, atat este ceea ce va pot spune in aceasta faza", a mai declarat Marius Mocanu.

Sursa : www.mediafax.ro