09 sep 2019 - DNA

Nicusor Constantinescu, citat luni la DNA Constanta. Fostul presedinte al CJ este cercetat intr-un nou dosar pentru abuz in serviciu

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale faţă de Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJ Constanţa, într-un dosar în care acesta este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi acordat finanţări nerambursabile unei asociaţii sportive în valoare de două milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Serviciul Teritorial Constanta au dispus inceperea urmaririi penale fata de o persoana care a detinut o functie de conducere in cadrul Consiliului Judetean Constanta pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Potrivit unor surse din cadrul DNA, este vorba de fostul presedinte al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, care a fost citat luni la DNA.

Potrivit comunicatului DNA, acesta este cercetat pentru abuz in serviciu, dupa ce, incalcand legea achizitiilor publice, ar fi acordat unei asociatii sportive finantari nerambursabile de doua milioane de lei.

,,In perioada 2011-2014, in exercitarea atributiilor de serviciu (privind bugetul propriu al judetului) care decurgeau din functia publica detinuta, persoana respectiva a indeplinit, prin incalcarea prevederilor legale privind achizitiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea si ordonantarea cheltuielilor privind acordarea finantarii nerambursabile din fonduri publice in favoarea unei asociatii sportive din judetul Constanta", se arata in comunicat.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs ajunge la 2.000.000 lei in dauna bugetului judetului Constanta.

Procurorii mai spun ca suspectului i s-a adus la cunostinta inceperea urmararii penale in acest dosar.

De altfel, Nicusor Constantinescu a fost citat luni la DNA Constanta.

La iesire, fostul presedinte al CJ Constanta, intrebat ce s-a intamplat in fata procurorilor, a spus ca este vorba despre ,,ilegalitati si abuzuri", precizand ca i-a fost instrumentat un nou dosar de cercetare penala.

,,Ce vedeti ca se intampla: ilegalitati si abuzuri ale DNA si SRI Constanta. Au adus avocat din oficiu, care nu stie dosarul, desi eu am avocat ales, care a fost acum doua saptamani aici (la sediul DNA - n.r.), in alea doua dosare cu Herghelia de la Mangalia si despre Tel Drum. (...) Am un alt dosar, pe care l-a scos domnul Bodean (procurorul DNA care i-a instrumentat cele mai multe dintre dosare - n.r.) si SRI-ul acum, in campania electorala", a spus Nicusor Constantinescu la urcarea in duba care l-a transportat inapoi la Penitenciar.

Nicusor Constantinescu este incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba unde executa, din 2016, o condamnare la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, primita in dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, in luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitiva, tot de cinci ani de inchisoare, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Constanta.

Sursa : www.mediafax.ro