13 iul 2018 - DNA

Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitala: Am primit de la DNA hotarare de clasare a dosarului pe motiv ca fapta nu exista

DNA a clasat dosarul în care medicul Monica Pop era acuzată de abuz în serviciu, a anunţat managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, care a fost suspectată că ar fi falsificat contractul de închiriere dintre Spitalul de Oftalmologie şi firma care a luat spaţiul.

"Am primit de la DNA hotarare de clasare a dosarului. Pe motiv ca fapta nu exista! Sunt si procurori corecti! Are ceva de spus Vlad Voiculescu care a facut reclamatia? Dormiti linistit, dle Voiculescu, multumit ca ati mai facut un rau? Cea mai mare catastrofa din sistemul medical, enorma greseala a dlui Ciolos. Dl Voiculescu nici nu ma cunoaste, n-a venit sa vada un spital fara infectii de 3 ani, ani, performant, curat! A lovit la suestia unui alt neom( dl Tolontan, ) pentru ca mi-am permis sa spun cat de tare exagereaza si ce ineptii chimice emana. Ei traiesc si se bucura sa faca RAU! Vom vedea cum isi vor justifica atitudinea in justitie!", a scris medicul Monica Pop, pe Facebook.

Pe 4 aprilie 2017, DNA anunta ca s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu si conflict de interese fata de Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice - Bucuresti.

"Suspecta Monica Daniela Pop, in calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice - Bucuresti, la datele de 13 iunie 2003, 25 octombrie 2007, 1 decembrie 2007 si 29 noiembrie 2012, a incheiat, cu incalcarea legislatiei primare, patru acte aditionale la un contract de inchiriere ce fusese incheiat anterior, cu o societate comerciala. Concret, in exercitarea atributiilor de serviciu, suspecta a incalcat prevederile art. 14 si 16 din Legea 213/1998 raportat la art. 1 si 2 din H.G. 1069/2002", transmitea atunci DNA printr-un comunicat de presa.

Potrivit procurorilor, prelungirea contractului de inchiriere s-ar fi facut nelegal pentru ca "exista obligatia legala ca, incepand cu anul 2003, inchirierea spatiilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti sa fie efectuata de catre Administratia Fondului Imobiliar al Unitatilor Sanitare Publice - Sector 1 si ulterior de catre Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si Unitatilor Sanitare Publice din cadrul Consiliului Local Sector 1 Bucuresti, iar sumele de bani incasate cu titlu de chirie sa revina fie primariei Sectorului 1 (administrator), fie Primariei municipiului Bucuresti (proprietar)."

Consiliul Local Sector 1 ar fi stabilit, spunea DNA, un cuantum minim al chiriei pentru inchirierea de spatii pentru servicii medicale si alte activitati decat cele medicale (alimentatie publica) aflate in administrarea Administratiei Fondului Imobiliar al Unitatilor Sanitare Publice - Sector. In acest caz, chiria stabilita prin cele patru acte aditionale ar fi fost sub acel prag minim, procurorii constatand o paguba de aproximativ 24.478 euro.

Sursa : www.mediafax.ro