12 mai 2021 - DNA

Mita in fotbal pentru a ajunge in Liga 1. Reprezentanti ai echipei din Arad, trimisi in judecata de DNA

Procurorii DNA au trimis in judecata, in stare de libertate, doua persoane fizice, reprezentanti ai clubului de fotbal UTA Arad, acuzati de mai multe infractiuni de dare de mita, precum si un complice al lor.

In rechizitoriu, procurorii sustin ca in cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanti ai clubului de fotbal din Arad, prin intermediul complicelui, ar fi promis suma de 70.000 lei jucatorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca acestia sa castige meciul pe care il aveau de jucat cu o echipa de fotbal rivala din Sfantu Gheorghe

In acea perioada, cei doi reprezentanti ai clubului, prin intermediul unui intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucatorilor de la o echipa din Braila, pentru ca acestia sa castige ori sa termine la egalitate meciul pe care il aveau de jucat cu aceeasi echipa de fotbal rivala.

,,Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpati o reprezentau sa promoveze in Liga 1. In acelasi context si pentru acelasi motiv, cei doi inculpati ar fi remis unui arbitru (martor in cauza) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice si care a fost trimisa in judecata alaturi de cei doi coautori", spun procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, procurorii anticoruptie au incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu o persoana, in sarcina careia s-a retinut savarsirea infractiunii de complicitate la dare de mita.

Sursa : www.mediafax.ro