17 ian 2023 - DNA

Ministrul Transporturilor, citat la DNA in calitate de martor

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Grindeanu a fost citat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în calitate de martor şi a dat o declaraţie în faţa procurorilor.

Ministrul a fost intrebat in legatura cu un dosar instrumentat de catre DNA. Sorin Grindeanu a subliniat ca, in calitatea sa de ministru al Transporturilor si Infrastructurii, isi doreste o clarificare cat mai rapida a situatiei si aflarea adevarului.

Preocuparile si activitatile desfasurate de catre ministru, la minister, se concentreaza, de la inceputul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni si dezvoltarea capacitatii administrative, sustine un comunicat al ministerului. Totodata Sorin Grindeanu precizeaza ca va da curs cu celeritate tuturor solicitarilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situatiei.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Simu-Alexandru Ion, director general interimar al CFR SA si a lui Cesa Petru, director general adjunct tehnic in cadrul CFR SA, anunta DNA. In sarcina lui Simu s-a retinut comiterea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, precum si instigare la uzurparea functiei, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. In sarcina lui Cesa Petru s-a retinut comiterea infractiunilor de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, precum si uzurparea functiei, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Sursa : www.mediafax.ro