23 iun 2022 - DNA

Ministrul Agriculturii acuzat de coruptie de DNA. Procurorii spun ca Adrian Chesnoiu ar fi determinat o persoana din subordine sa-i furnizeze unui coleg o parte din subiectele concepute pentru probele scrise la patru concursuri

DNA a anunţat joi că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 9 februarie - 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoana din subordine, la vremea respectiva membru in mai multe comisii de examinare, sa-i furnizeze unui coleg o parte din subiectele concepute pentru probele scrise la patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, sef serviciu, director executiv adjunct si director executiv ai unor directii judetene.

Subiectele ar fi ajuns ulterior la patru candidati ,,agreati" dintre care, in urma sustinerii probelor scrise si orale, doar trei au promovat concursurile respective.

Procurorii mentioneaza ca ,,la interventia directa a ministrului, in cazul unuia dintre candidati, membrii comisiei ar fi fost nevoiti sa-l promoveze pe acesta in conditiile in care nu obtinuse un punctaj corespunzator. Ca urmare a acestui demers, persoana respectiva a fost numita in functia de sef serviciu, obtinand pana in prezent venituri salariale in valoare de 33.782 lei".

Cererii transmise procurorului general al PICCJ i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si un numar de sase volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Surse judiciare sustin ca este vizat ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu.

Sursa : www.mediafax.ro