10 aug 2018 - DNA

Ministerul Justitiei demareaza selectia procurorilor pentru opt functii de conducere din PG, DNA si DIICOT

Ministerul Justiţiei organizează, începând cu data de 10 august, selecţia procurorilor pentru opt funcţii de conducere din Parchetul General, DNA şi DIICOT, candidaţii urmând a susţine interviurile în faţa comisiei conduse de ministrul Tudorel Toader. Rezultatele vor fi publicate pe 18 septembrie.

Ministerul Justitiei anunta ca organizeaza, in perioada 10-18 august, selectia procurorilor pentru cele opt functii de conducere din Parchetul General, DNA si din DIICOT.

La Parchetul General, sunt disponibile urmatoarele functii: procuror-sef al Sectiei Judiciare, procuror-sef adjunct al Sectiei Judiciare, procuror-sef si procuror-sef adjunct al Sectiei de Resurse Umane si Documentare.

De asemenea, la DNA urmeaza a se ocupa, prin aceasta procedura, functiile de procuror-sef si procuror-sef adjunct al Sectiei de Combatere a Coruptiei, procuror-sef al Sectiei Judiciare Penale (vacanta incepand cu data de 17 septembrie).

La DIICOT este nevoie de procuror-sef adjunct.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina de internet a acestuia, in data de 4 septembrie. Candidatii vor urma, apoi sa sustina, intre 5 si 14 septembrie, interviul cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, dar si cu secretarii de stat din cadrul institutiei. Rezultatele selectiei vor fi afisate in data de 18 septembrie.

,,Propunerile ministrului justitiei vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justitiei inainteaza propunerile Presedintelui Romaniei, in vederea numirii in functiile de conducere", se arata pe site-ul Ministerului Justitiei.

Pot fi propusi pentru numirea in functiile de conducere procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror. Conditia de vechime trebuie indeplinita pana la data sustinerii interviului in fata ministrului justitiei.

,,Nu pot fi propusi pentru numirea in functiile de conducere procurorii care au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea, precum si cei care au un interes personal, ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege. Procurorii care participa la selectie sunt obligati sa dea o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de anul 1990 si nici nu au colaborat cu acestea, precum si o declaratie de interese care se actualizeaza anual ori in termen de 15 zile de la aparitia unei schimbari sau de la data la care procurorul a luat cunostinta despre aceasta", se arata in anuntul publicat pe site-ul Ministerului Justitiei.

Sursa : www.mediafax.ro