02 dec 2019 - DNA

Ministerul Justitiei a anuntat declansarea procedurii de selectie a sefilor pentru DNA, DIICOT si PG

Ministerul Justiţiei anunţă, oficial, că a declanşat procedura de selecţie a procurorilor pentru funcţiile de şef al DNA, DIICOT şi al Parchetului General, care se derulează în perioada 2 decembrie 2019- 22 ianuarie 2020.

Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 2 decembrie 2019 - 22 ianuarie 2020, selectia procurorilor pentru propunerile de numire de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procuror-sef al DNA si procuror-sef DIICOT.

Procurorii pot depune cereri de inscriere, pana la data de 23 decembrie, ora 24.00, la Directia resurse umane a Ministerului Justitiei din Bucuresti.

Cererile de participare la selectie vor fi insotite de urmatoarele documente, potrivit anuntului publicat de Ministerul Justitiei.

- dovada indeplinirii conditiilor de vechime prevazute de lege; - declaratiile prevazute de art.54 alin. (2) raportat la art.48 alin.(10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare; - un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, care se depune atat pe suport hartie, cat si in format electronic, pe suport specific; proiectul va fi incadrat intr-o limita de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depasi 10 pagini. Planul si anexele vor fi redactate cu caractere de 12, font Times New Roman, spatiere la 1,5 randuriun curriculum vitae al procurorului, conform modelului comun european prevazut in anexa H.G. nr. 1021/2004;

- minim 10 lucrari intocmite de procuror in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea, in ultimii 5 ani; - ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale a procurorului participant la selectie; - orice alte inscrisuri relevante.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se va afisa la sediul Ministerului Justitiei si se va publica pe pagina de internet, pana la data pe 24 decembrie, ora 24.00.

Sursa : www.mediafax.ro