08 iun 2018 - DNA

Marian Cucsa (ALDE): Romanii au dreptul sa iasa in strada sa protesteze impotriva protocoalelor SRI-DNA

Vicepreşedintele Comisiei de control SRI, Marian Cucşa, a declarat, vineri, în contextul mitingului PSD, că toţi românii au dreptul să iasă în stradă să protesteze împotriva protocoalelor SRI-DNA care au subordonat justiţia statului paralel.

"Toti romanii au dreptul sa iasa in strada sa protesteze impotriva protocoalelor SRI-DNA care au subordonat justitia statului paralel. Este un drept democratic care nu poate sa fie contestat nici macar de presedintele Romaniei. Pe 9 iunie, sunt alaturi de zeci de mii de romani in strada pentru a spune STOP abuzurilor, STOP statului paralel, nedreptatilor care s-au comis in Romania. Ii astept pe toti romanii care isi doresc o Romanie in care drepturile si libertatile cetatenilor sunt respectate sa vina alaturi de noi", a declarat, paotrivit unui comunicat de presa, deputatul ALDE marian Cucsa, vicepresedinte al Comisiei de control SRI.

El mai arata ca manifestarea publica a opiniilor este un principiu de baza al unui stat democratic, in care dreptul la libera exprimare functioneaza.

"Pe 9 iunie, a venit in sfarsit vremea decontului pentru abuzurile care au avut loc in Romania ultimilor ani. Asa cum am promis, guvernarea PSD - ALDE a inceput procesul de reformare al justitiei, de asigurare a unei independente reale a justitiei din Romania. Acum, vinovatii pentru toate excesele care s-au petrecut in Romania trebuie sa plateasca. Vrem sa realizam promisiunea pe care am facut-o romanilor inca din 2012: dreptate pana la capat! E momentul sa punem capat sistemului opresiv, statului paralel care a fost construit de Basescu si de gasca din jurul sau. Romanii trebuie sa spuna intr-un glas STOP abuzurilor, STOP interceptarilor abuzive si STOP dosarelor fraudate si cercetarii oamenilor pe nedrept", a adaugat Cucsa.

Deputatul ALDE a facut referire si la anul 2018, care are o insemnatate deosebita pentru poporul roman, fiind anul in care celebram Centenarul Marii Uniri.

"Insa, tot 2018 este si anul in care am inceput reforma reala a sistemului de justitie in Romania, este anul in care protocoalele secrete au fost scoase la suprafata, in care am inceput destructurarea sistemului paralel. Pilonii sistemului corupt care a afectat Romania in ultimii mai bine de 10 ani au cazut rand, pe rand. Daca nu mergem inainte, daca nu facem reforma sistemului de justitie pana la capat, daca nu ne asiguram ca avem o Romanie puternica, o Romanie in care drepturile si libertatile cetatenilor sunt respectate, atunci raul impotriva caruia am luptat in toti acesti ani se va intoarce. Nu cred ca sunt romani, chiar si printre cei care azi o protejeaza pe Kovesi, care vor sa ne intoarcem in perioada Securitatii, a anilor in care oamenii erau luati de pe strada doar pentru ca erau impotriva sistemului. Pe 9 iunie, facem un nou pas in lupta noastra cu abuzurile. Dezvaluirile din ultima perioada cu privire la abuzurile si excesele care au avut loc au generat in randul cetatenilor nemultumire. Este vremea ca aceste nemultumiri sa fie exprimate si in strada, in vazul tuturor, atat al celor din tara, cat si din exterior. Sambata se va vedea cu adevarat ca numarul romanilor care vor o justitie corecta, o justitie curata, un stat de drept autentic sunt mai multi decat aparatorii sistemului opresiv din care face, inca, parte Codruta Kovesi si din care a facut partea si Coldea", a conchis Marian Cucsa.

Sursa : www.mediafax.ro