02 iul 2021 - DNA

Ion Cristoiu: Prin intermediul DNA Klaus Iohannis le arata mata celor care refuza sa-l sustina pe Florin Citu

Publicistul Ion Cristoiu afirma ca Operatiunea Stenogramele DNA, prin care Iulian Dumitrescu si George Stanga, posibilii sprijinitori ai lui Ludovic Orban, au fost victimele unei asa-zise scurgeri in presa din Referatul de arestare preventiva a trei inculpati dintr-un dosar DNA, arata nu numai disperarea lui Klaus Iohannis ca Florin Citu a fost o alegere catastrofala in competitia pentru sefia PNL, dar si a spectaculoasei reveniri a DNA in batalia politica.

Redam integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

,,Toata lumea e concentrata pe batalia din PNL. Nu mai departe joi, 4 iulie 2021, presa a reflectat pe larg dialogul la distanta dintre Florin Citu si Ludovic Orban. Florin Citu s-a aflat la Suceava, unde baronul local Gheorghe Flutur nu i-a scris numele din oi pe dealuri, cum a facut la vizita lui Traian Basescu, dar i-a cintat la un flaut uns cu miere, proclamind in persoana lui Florin Citu Suflul nou din PNL, un slogan soptit din sala de liderii Gruparii reformiste, prezenti si ei la fata locului. Ludovic Orban s-a aflat la Bucuresti, la alegerile pentru filiala sectorului 1 a PNL, cea mai puternica din Bucuresti, condusa de Sebastian Burduja. La Suceava, in prezenta lui Florin Citu a invins Gheorghe Flutur, membru al Gruparii Citu. La Bucuresti, la sectorul 1, a invins Sebastian Burduja, membru al gruparii Orban. Oamenii lui Citu se autoprezinta drept oamenii Suflului nou in PNL. Se intelege ca oamenii lui Ludovic Orban trec drept oamenii Suflului vechi. Daca in punem fata-n fata pe cei doi - Gheorghe Flutur si Sebastian Burduja - vom constata din start o contrazicere a cliseului. Sebastian Burduja are toate notele unui reprezentant al Suflului nou. S-a scolit in strainatate, a scris o carte despre Proiectul sau privind Romania, lucru rar la politicienii nostri. Gheorghe Flutur are toate notele Suflului vechi, ale Anacronicului din PNL. Baron local de pe vremea lui Traian Basescu s-a dezvaluit in timpul Pandemiei ca un ghiortan care a profitat de functie pentru a intra prin fata. E neintrecut la organizarea de primiri oficiale lingusitoare pentru sefii de la Bucuresti. Baroni locali ca Gheorghe Flutur nu mai gasesti nici macar in PSD. Iata insa ca, potrivit logicii strimbe a Gruparii reformiste, el reprezinta Suflul nou in PNL.

Tot din aceasta batalie la distanta face parte si ceea ce am numi Operatiunea Stenogramele DNA. Doi dintre posibilii sprijinitori ai lui Ludovic Orban - Iulian Dumitrescu si George Stanga - au fost victimele unei asa-zise scurgeri in presa din Referatul de arestare preventiva a trei inculpati dintr-un dosar DNA. E mai mult decit interesant ca Iulian Dumitrescu si George Stanga n-au nici o calitate in ancheta. Au fost sa-i cerea ceva lui Catalin Drula, ministrul Transporturilor, ca intre colegi de Guvernare, fara a le trece prin cap ca USRPLUS- istul a fost recrutat de DNA nu prin santaj, ci prin cererea ministrului de a fi colaborator sub acoperire al DNA. Astfel ca discutia a fost inregistrata de microfoanele instalate in biroul ministrului nu doar cu acceptul demnitarului, dar si la cererea acestuia. Fragmentele din Stenograma inregistrarii n-aveau ce cauta in referat cita vreme cei doi nu sint nici macar suspectati. De ce au fost plasate fragmentele? Pentru a putea fi publicate in presa! Smecheria, folosita in chip abuziv de Binomul SRI-DNA, concretizat in Binomul Florian Coldea - Codruta Kovesi, despre care s-a crezut ca nu va mai fi folosita, a fost scoasa la iveala de noul sef al DNA. Pe vremea Binomului SRI-DNA plasarea in referatul pentru arestarea preventiva a unor fragmente din stenograme despre persoane care n-au nici o calitate in ancheta a fost un instrument prin care DNA s-a implicat in batalia politica. Si cum functia sefului DNA sta in pixul presedintelui, implicarea DNA in batalia politica s-a facut la ordinele presedintelui. In cazul de fata, publicarea fragmentelor despre cei doi e o formula prin care DNA serveste interesele lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis si-a facut un tel al vietii si activitatii din plasarea lui Florin Citu in functia de presedinte al PNL. Florin Citu e din punct de vedere politic o nulitate. Parvenirea sa in functia de presedinte al PNL trece drept o gluma buna a Naturii. Ludovic Orban are sanse insemnate sa-l infringa la scor pe Florin Citu. Aceste sanse au crescut in clipa in care liderii PNL si-au dat seama ca sprijinul dat de Klaus Iohannis lui Florin Citu e vorba-n vint. Ce ne poate face Klaus Iohannis daca-i zicem Zit lui Citu-Mitu? s-au intrebat unii. Operatiunea Stenogramele DNA a avut menirea de a le veni un raspuns de la chiar Klaus Iohannis. Prin Operatiunea Stenogramele DNA Klaus Iohannis a tinut sa le reaminteasca faptul ca el e Stapinul catuselor. Ca DNA, DIICOT, Parchetul General, ai caror sefi stau in pixul sau, se pot napusti asupra celor care-l sprijina pe Ludovic Orban pentru a-i lovi amarnic. Cazul celor doi e doar inceputul. Pariez ca, la un moment dat, daca presedintele va vedea ca Florin Citu e perdant, ii va da un semnal prin DNA, si lui Ludovic Orban. La citi insi care au putut fi inregistrati stind de vorba cu Ludovic Orban se vor gasi multe fragmente de interpretare care sa-l compromita pe Ludovic Orban.

Operatiunea Stenogramele DNA pe post de aratatul mitei sta marturiei nu doar disperarii lui Klaus Iohannis ca Florin Citu a fost o alegere catastrofala, dar si a spectaculoasei reveniri a DNA in batalia politica, dupa un timp in care am crezut cu totii ca vremea Binomului a apus in chip democratic."

NOTA: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

Sursa : www.mediafax.ro