02 aug 2021 - DNA

Ion Cristoiu: Ludovic Orban stie ca DNA ii pregateste ceva?!

Publicistul Ion Cristoiu afirma ca discursul lui Ludovic Orban de la conferinta pentru alegerile din PNL Vrancea denunta, in premiera, implicarea institutiilor statului in batalia pentru sefia partidului, aratand ca si liderului liberal i-a venit randul la masinaria de tocat lideri politici a Sistemului.

Redam integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

,,Duminica, 2 august 2021, la alegerile interne din organizatia judeteana Vrancea a PNL, a descins un comando de la Bucuresti, condus de Ludovic Orban si alcatuit din Siegfried Muresan, Violeta Alexandru si Virgil Guran. Prezenta candidatului la presedintia PNL, Ludovic Orban, n-a surprins. Ludovic Orban si-a facut o regula din a fi prezent la reuniunile dedicate alegerilor interne din PNL, chiar si acolo unde Gruparea Florin Citu are mai mari sanse de cistig decit Gruparea sa. De la alegerile din filiala Vrancea, Ludovic Orban, si daca n-ar fi avut aceasta regula, nu putea lipsi. Organizatia judeteana, condusa de Catalin Toma, e o veritabila fortareata pro Ludovic Orban. Sa ne reamintim ca fostul ambasador american l-a insotit la Focsani pe seful Cancelariei lui Ludovic Orban pentru a contribui la victoria PNL la alegerile locale. Batalia din PNL are, alaturi de o suprafata vizibila, expusa opiniei publice, si adincimi obscure, in care lucreaza de zor Institutiile de forta ale Romaniei lui Klaus Iohannis.

De aceea simt nevoia sa precizez despre formula Fortareata Pro Ludovic Orban:

Cel putin pina la ora la care scriu, 11 noaptea, 1 august 2021, Vrancea e pro Ludovic Orban. Optiunea a fost intarita de trei aspecte ale conferintei de alegeri:

1) Catalin Toma, declarat pro Orban, n-a avut nici un concurent. Asta inseamna ca Gruparea Citu n-a reusit sa faca rost de unul.

2) Nimeni din Gruparea Florin Citu n-a venit la Focsani. Asta inseamna ca Vrancea a fost din start considerata pierduta.

3) Imediat dupa realegere, Catalin Toma si-a exprimat cu voce tare optiunea pentru Ludovic Orban.

Viata ne-a demonstrat insa ca, urmare a lucrarilor din Subteranul statului de drept, multi lideri PNL si-au schimbat peste noapte optiunea in favoarea lui Florin Citu. S-au culcat cu Ludovic Orban, Garantul fortei PNL, si s-au sculat cu Florin Citu, Garantul Reformei din PNL. Marturia acestei schimbari la fata sedea intr-un text pe Facebook postat de respectivul in timpul noptii, nu se stie daca in stare de veghe sau in stare de somn.

La reuniune, Ludovic Orban a tinut un discurs. Pina la un anumit punct discursul a stat sub semnul amintirilor lui Ludovic Orban din vremea cind s-a batut ca la Vrancea locul lui Marian Oprisan sa-l ia Ion Stefan, zis Grinda. Noi, care stim bine Vrancea, putem depune marturie ca in veci PNL n-ar fi cistigat alegerile la Vrancea daca Marian Oprisan nu era lucrat de noua conducere a PSD de la Bucuresti.

Nu prin asta ramine discursul un eveniment, ci prin altceva mult mai important. Prin finalul lui, in care Ludovic Orban a denuntat pentru prima oara de la inceputul campaniei implicarea institutiilor statului din afara PNL in batalia interna din PNL:

<Ca tot v-am vorbit de Marasti, Marasesti, Oituz, le atrag atentia celor din exteriorul PNL care isi baga coada in democratia interna, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc miini la spate, care arata pisica, care umbla la scheletele din dulap ale unora si ale altora ca nu cedez, ca exact ca la Marasesti, Marasti, Oituz, indiferent citi vor fi in jurul meu, voi da batalia pina la capat si voi da batalia cu toata forta pe care o am, voi da batalia pentru Partidul National Liberal, voi da batalia pentru Romania. Imi doresc un Partid National Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei constiinte, conform propriei evaluari si propriului discernamant. Imi doresc un Partid National Liberal in slujba Romaniei care sa nu tradeze niciodata interesele fundamentale ale tarii pe care o iubim, imi doresc un PNL care sa aiba forta si curajul sa ia toate deciziile, sa duca Romania spre destinul pe care il merita, printre cele mai puternice tari din Europa.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!>

Se stie ca Florin Citu e Pupiloiul lui Klaus Iohannis.

Se stie ca Klaus Iohannis si-a facut un tel al celui de-al doilea mandat din rasturnarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL. Se stie ca Klaus Iohannis nu ezita sa foloseasca institutiile de forta ale Republicii, cu sefi dependenti de pixul lui pentru a-si atinge scopurile. In imensa lor majoritate scopurile lui Klaus Iohannis nu izvorasc din inteligenta, ci din hormoni. Hormonii prezidentiali nu-l mai vor pe Ludovic Orban in fruntea PNL. Prin urmare, a fost vizibila pentru intreaga presa implicarea in batalia interna, dintr-un partid, prin folosirea instrumentelor anticonstitutionale, a institutiilor de forta, in frunte cu DNA.

Din acest punct de vedere, discursul lui Ludovic Orban nu reprezinta o noutate. Noutate reprezinta faptul ca Ludovic Orban o spune deschis de la tribuna unei Conferinte judetene.

Asta inseamna ca:

1) Ludovic Orban stie ca institutiile de forta ii pregatesc ceva. Si interventia sa nu tine de autovictimizare, cum aiurea s-a scris, ci de efortul de contracarare a loviturii pe care i-o pregateste DNA.

2) Ludovic Orban n-are de gind sa cedeze, renuntind la batalie, pentru a-l lasa pe Florin Citu singurul candidat, asa cum a tot sperat Klaus Iohannis c-o va face dupa atitea momente de aratat pisica. Batalia se va duce asadar pana la Congres.

3) Ludovic Orban stie un adevar. La Congres votul va fi secret. Si acest vot nu va tine cont nici de optiunile pro Citu sau pro Orban, si nici de teama de DNA. Pentru Gruparea Florin Citu, daca Sistemul nu se retrage din joc, exista riscul ca la Congres sa fie un vot de revolta fata de incercarea lui Klaus Iohannis de a viri pe git unui partid ca PNL un nevolnic precum Florin Citu. Pe acest vot se bazeaza Ludovic Orban.

4) Ludovic Orban traieste si el ceea ce au trait adversarii sai cind pentru a-l sustine pe el, Ludovic Orban, la ordinele lui Klaus Iohannis, Sistemul facea prapad printre liderii PSD.

Atunci Ludovic Orban dedica elogii Binomului SRI-DNA si-si proclama increderea in justitia independenta si in Klaus Iohannis. Cei care scriam despre folosirea DNA in batalia dintre partide primeam bastoane de la Ludovic Orban.

Acum i-a venit si lui rindul la masinaria de tocat lideri politici a Sistemului.

Ca de atitea ori in Istorie, se dovedeste ca Ghilotina n-are sentimente."

NOTA: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

Sursa : www.mediafax.ro