19 sep 2023 - DNA

Interceptari DNA in dosarul spagilor la punga si plic din ASSMB: ,,Ce avem in punga? 20.000? Pentru?"

Referatul ajuns la instanta cu propunerile de arestare in cazul de coruptie ASSMB arata ca procurorii DNA sustin ca sesizarea in dosar a venit pe 5 aprilie 2023 chiar de al Oana Gabriela Sivache, directorul adjunct al ASSMB.

Oana Gabriela Sivache este cea care sesizat organelor de cercetare penala ca ,,are cunostinta despre comiterea unor fapte de coruptie savarsite la nivelul ASSMB, in sensul remiterii unor sume de bani factorilor de decizie ai institutiei, ca urmare a incheierii unor contracte de reparatii curente in spitalele administrate de institutie cat si pentru numirea in functii de manager de spital a unor persoane".

In urmatoarea zi, pe 6 aprilie 2023, procurorii incep urmarirea penala pentru luare de mita si complicitate la luare de mita iar incepand cu data de 27 iunie 2023 extind urmarirea penala.

Oana Gabriela Sivache, directorul adjunct al ASSMB a devenit colaborator cu identitate reala in dosarul de coruptie din 7 aprilie 2023 pana pe 2 octombrie 2023, autorizat chiar de catre procurori.

Totodata, din 7 aprilie 2023, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au autorizat in dosar 6 mandate de supraveghere tehnica iar procurorii au avut si o autorizatie pe 48 de ore, astfel ca supravegherile au fost autorizate pana pe 25 august 2023.

,,Potrivit primei declaratii a martorei Sivache Gabriela-Oana, aceasta a fost abordata, in prima faza, cu privire la subiectul primirii unor sume de bani in legatura cu activitatile de serviciu, de catre numitul Pluta Cristian, director general al institutiei in cauza (in prezent director-adjunct), la sfarsitul lunii februarie, cand au iesit la un restaurant, si atunci i-a spus ca numitul Stanila Silviu ii va ajuta la solutionarea (in mod favorabil) a contestatiei formulate in referire la un acord-cadru de reparatii curente pentru toate spitalele administrate de catre A.S.S.M.B. Atunci acesta i-a zis ca urmeaza sa primeasca un procent de 10%, nu i-a specificat daca banii vor fi impartiti la doi sau la trei, iar banii vor fi primiti in numerar. Martora a specificat ca Pluta Cristian i-a transmis ca intentioneaza sa-si faca o casa", se arata in referatul de arestare transmis la instanta.

In document se arata ca o parte din discutii se realizau la restaurante din Bucuresti ( Lotus, Verdetei, Le Boutique, Donerboom), in masinile ASSMB sau in Spitalul Colentina.

In dosar este invocat si numele lui Nicolae Ciuca - in pozitia de premier dar si PNL:

,,La un moment dat martora a declarat ca, inca de anul trecut, de-a lungul timpului, numitul Pluta Cristian i-a spus ca acest Silviu este o persoana cu foarte mare influenta, ca face parte dintr-o structura, care poate sa influenteze orice, i-a zis ca poate sa influenteze pe premierul Ciuca, P.N.L. si orice structura de politie sau parchet", se arata in document.

Referatul cu propunerile de arestare in acest caz contine foarte multe interceptari:

,,PLUTA CRISTIAN: Auzi, da' noi, in ecuatia asta, unde am fi?

STANCILA SILVIU: CRISTI, zic sa ne pozitionam - cum sa spun? - sa... ce le da la aia jumate si pe partea ailalta suntem noi sau, nu stiu, sa gandeasca el: ,,Ba, frate! Treaba asta, ia, vezi, ba! E de mancat aici ceva?", ,,Ba, frate! E...".

PLUTA CRISTIAN: O.K.

STANCILA SILVIU: ,,E facuta bine. Nu e facuta bine.". Daca nu e facuta bine, da-i in ...[cuvant obscen]..., facem altceva!

PLUTA CRISTIAN: O.K.

STANCILA SILVIU: Deci, nu... Ei sunt obligati sa-mi dea acolo niste treburi, tre' sa manance... el tre' sa-i imparta, el intra familia intai.

PLUTA CRISTIAN: O!

STANCILA SILVIU: ,,Domn'e! Lucrurile sunt in felul urmator: sunt bugetate bine. Uite, colo! Uite, colo! Lucrarile le fac eu alea, nu le faci tu.", el trebuie sa se uite, eu nu..."

(...)

,,STANCILA SILVIU: Din astea ce bani ai pentru astea, anu' asta, sa zic, ai vreo ...[neinteligibil]...?

PLUTA CRISTIAN: Pentru toate.

STANCILA SILVIU: A?

PLUTA CRISTIAN: Pentru toate am bani.

STANCILA SILVIU: A! ...[neinteligibil]... E perfect! Ala - zi! - asta de la - zi! - Obregia ala ...[neinteligibil]... ramane ca mergem cu astia, cu Consola."

(...)

,,PLUTA CRISTIAN: Nu stiu. E la dublu ce-a depus aia de la ...[neinteligibil]..., da' nu ma deranjeaza. Ideea e c-o sa ma chinui - iti dai seama! - sa-l dau castigator. Ce dracu'!? ...[neinteligibil]... Nu spun prostii, da'...

STANCILA SILVIU: ...[neinteligibil]... Tre' sa-i arati: ,,Fa, nebuno! Un, doi, trei, patru! Vezi ca...!"."

(...)

,,Din probatoriul administrat mai rezulta ca numirea inculpatului Cristescu George-Mirel urmarea in final obtinerea unor sume mari de bani cu titlu de mita din organizarea de licitatii frauduloase la spitalul Colentina", arata procurorii.

,,SIVACHE GABRIELA-OANA: Si de ce sunt dispusi astia sa dea douazeci de mii?

PLUTA CRISTIAN: Or vrea sa vrea sa vanda aparatura. Probabil o sa vrea nu stiu... Vezi sa nu fie deschis! Singurul... mi-a zis ,,Dom'le, poate ceream si mai mult, da' nu e momentul ca-i instabilitate, alea. Noi ne chinui sa-l tinem in continuare, daca se intampla ceva.". Nu stiu. Cum o simti. N-am nicio problema, deci".

(...)

,,SIVACHE GABRIELA-OANA: I-am zis ROXANEI ieri, cred ca ti-a spus.

STANCILA SILVIU: Cu ce?

SIVACHE GABRIELA-OANA: Cu MIREL.

STANCILA SILVIU: Cu banii?

SIVACHE GABRIELA-OANA: Da!

STANCILA SILVIU: Da, da. Deci, acolo... Ti-a spus ROXANA. N-are rost sa repetam. N-are nicio legatura. Aia erau doar pentru voi - da? - pentru tine erau, ca i-am zis si lui: ,,Nu lua nici tu!", dar... pentru ca asa e corect. Asa am inventat treaba. I-am zis: ,,Domn'e, pentru treaba asta... Celelalte, impartim noi in trei, dar aia...". Ca tu i-ai dat si lui, asta-i altceva".

(...)

,,PLUTA CRISTIAN: Eu iti garantez, eu iti garantez, ca cineva l-a cautat sa faca treaba asta! Bravo lui! Boss, eu nu-l condamn. Dar, revin, noi ne ducem direct la baza, o sa intreb cat costa chestia aia si ce ...[neinteligibil]... ca la aparatura e simpla! Pac, ai luat-o, s-a montat, e ceva! Boss, e mult mai putin ca la constructii, dar e ceva!

SIVACHE GABRIELA-OANA: Adica? Fa-ma sa inteleg!

PLUTA CRISTIAN: Nu stiu! 2-3%, ceva in genu'!

SIVACHE GABRIELA-OANA: 2-3%?

PLUTA CRISTIAN: Depinde de...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Stai asa! Deci, 2-3% pe echipamente. Si la constructii? Nu te intreb degeaba! 5! Si la... a... reparatii?

PLUTA CRISTIAN: Nu. Toate... toate-s cu 5"

(...)

,,Asa cum rezulta din declaratia martorei Sivache Gabriela-Oana, la data de 02.04.2023, inculpatul Pluta Cristian i-a propus acesteia sa sustina pe omul dorit de Stancila Silviu pentru functia de manager interimar al Spitalului Colentina si care a promis ca ofera suma de 20.000 euro pentru sprijinirea in vederea numirii sale in functia respectiva", sustin procurorii.

,,SIVACHE GABRIELA-OANA: Pai, este singur LIVIU acolo si tocmai de aia nici nu pot sa-l duc manager ca nu are o echipa si asta inseamna ca eu ii distrug lui carierea de a fi vreodata manager si sa performeze. Corect?

PLUTA CRISTIAN: SILVIU ne-a intrebat asa: El are un om, ...[neinteligibil]..., e sustinut din partea lor, ar fi si un...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Stai un pic!

PLUTA CRISTIAN: ...beneficiu...

PLUTA CRISTIAN: ...[Adresandu-se altei persoane: ,,Ma scuzati! Saru-mana inca o data. " - n.n.]...

PLUTA CRISTIAN: ... pentru noi la investire.

SIVACHE GABRIELA-OANA: ...[Adresandu-se altei persoane: ,,Apa lasati-mi-o tot asa. Multumesc! " - n.n.]...

PLUTA CRISTIAN: Dar discutia tre' sa ramana intre noi doi.

SIVACHE GABRIELA-OANA: Pai, asta... decat vreau si eu sa inteleg.

PLUTA CRISTIAN: ...[neinteligibil]... este, da' ...[neinteligibil]... Inseamna ...[a coborat tonalitatea vocii - n.n.]... douaj' de mii daca il sustinem. N-are legatura cu NISTORESCU.

SIVACHE GABRIELA-OANA: Stai un pic sa plece ...[neinteligibil]...

PLUTA CRISTIAN: ...[neinteligibil]...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Douaj' de mii de euro daca il sustinem pe cine? Pe asta?

PLUTA CRISTIAN: X. Nu stiu, nu ma intereseaza ...[neinteligibil]... Are sustinerea lor, care o sa fie friendly, ce vrem si noi pe acolo, ce vrea toata lumea pe munca, pe ...[neinteligibil]... Asta e alta discutie. Daca intelegem si ne numeste poate vorbim si pe colo, pe colo. Daca nu, stam cuminti.

SIVACHE GABRIELA-OANA: Propunerea vine de la noi. Ideea este ca...

PLUTA CRISTIAN: Cine poa' sa ne tamponeze.

SIVACHE GABRIELA-OANA: Nu e de tamponat nimeni. Ideea este ca trebuie...

PLUTA CRISTIAN: TOMESCU...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Nu ne tamponeaza nimeni. Ideea este ca trebuie sa duc un manager care sa faca performanta. Aici e problema.

PLUTA CRISTIAN: E, nu. Managerul face perf... performanta daca ii ajutam. SILVIU, prin tot ce-am facut noi, ne-a ajutat cu de toate. Nici acuma...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Explica-mi si mie de SILVIU. Cum tu stii despre mine cu cine vorbesc si asta...

PLUTA CRISTIAN: Iti dau... Asculta-ma!

SIVACHE GABRIELA-OANA: Vreau si eu sa stiu!

PLUTA CRISTIAN: Iti dau cuvantul meu de onoare. De onoare. Ca nu stiu cine e si face. Orice l-am rugat sa ,,Dom'le, du-te acolo. Fa, treaba asta", a facut-o"

,,Dupa numirea in functia de manager la Spitalul Colentina, potrivit promisiunii, inculpatul Pluta Cristian a organizat o intalnire la restaurantul Verdetei din Bucuresti la care au participat Pluta Cristian, Sivache Gabriela-Oana si Cristescu George-Mirel.

Potrivit declaratiei martorei Sivache Gabriela-Oana, la data de 19.06.2023, la restaurantul respectiv a sosit inculpatul Cristescu George Mirel avand asupra sa o geanta, tip servieta barbateasca din piele si o sacosa de cadou din carton de culoare deschisa, pe care le-a asezat jos in stanga sa intre el si numitul Pluta Cristian.

Martora a declarat ca, in cadrul intalnirii, la un moment dat, inculpatul Cristescu George-Mirel a plecat inaintea lor, s-a ridicat de la masa, si-a luat geanta-diplomat de langa scaun si a indicat cu mainile sacosa din carton, lasata langa scaunul pe care se afla asezat inculpatul Pluta Cristian.

Martora Sivache Gabriela-Oana a declarat ca, dupa plecare lui Cristescu George-Mirel, Pluta Cristian a luat sacosa din hartie, aflata in partea din dreapta a scaunului sau, si a asezat-o in partea cealalta a scaunului sau. Martora l-a intrebat daca in sacosa sunt bani, el a raspuns pe un ton scazut ,,sunt douazeci de mii de euro". Martora a replicat ,,douazeci de mii de euro. Pentru ce?", iar Pluta Cristian a raspuns ,,pentru ce am vorbit", referindu-se la numirea inculpatului Cristescu George-Mirel. In continuare, martora l-a intrebat pe inculpatul Pluta Cristian daca inculpatul Stancila Silviu are cunostinta despre acesti bani, iar acesta a raspuns afirmativ.

Martora a precizat ca, dupa plecarea numitului Cristescu George-Mirel, Pluta Cristian s-a aplecat deasupra sacosei din carton, a scos un plic alb din sacosa, l-a rupt si i-a aratat martorei doua teancuri cu bancnote in euro, fiind legate fiecare la mijloc cu banda alba din hartie. Pluta Cristian, dupa ce s-a uitat la cele doua teancuri, a luat unul dintre ele, i-a cerut martorei sa deschida geanta si a pus un teanc in geanta acesteia", se arata in referat.

,,CRISTESCU GEORGE-MIREL: V-am pus... Uitati, aveti aici! Eu am plecat si atunci astept orice... cand imi ziceti, orice, imediat am... declansat. Bine!

PLUTA CRISTIAN: Bine!

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Bine!

PLUTA CRISTIAN: Lucrarea... Multumim!

SIVACHE GABRIELA-OANA: Multumim!

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Sarut mana!

PLUTA CRISTIAN: Numai bine!

SIVACHE GABRIELA-OANA: Ce avem acolo? Ce avem, ma!?

PLUTA CRISTIAN: Stai, ma!

SIVACHE GABRIELA-OANA: Zi, PLUTA!

PLUTA CRISTIAN: Boss, omu' e O.K., asta spun, e...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Ce avem in punga?

SIVACHE GABRIELA-OANA: 20.000? Pentru?

PLUTA CRISTIAN: Pai...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Eu am crezut ca ti i-a dat deja sau ca urmeaza sa-i dea.

PLUTA CRISTIAN: Hai, ma!

SIVACHE GABRIELA-OANA: Nu!

PLUTA CRISTIAN: Eu las lucrurile sa curga elegant, sefa!

SIVACHE GABRIELA-OANA: Da, ma, da' hai ca vorbim noi intre noi acum. Vine omu' cu 20.000 aici! Eu ma simt prost.

PLUTA CRISTIAN: ...[neinteligibil]...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Deci, fii atent ca imi bate inima! Nu, deci eu ma simt prost rau de tot. L-am mai si ...[cuvant obscen]...

PLUTA CRISTIAN: Asta este omu'. Joaca in echipa, nu e bulangiu. Nu e bulangiu! Dar acolo e prea mare colcaiala, la spitalul ala, si ala l-a lasat de cacat! Tu imi ziceai ca e tovaras.

SIVACHE GABRIELA-OANA: Si astia ii impartim la 3? La 2? ...[cuvant obscen]... mea! Ai... nici aici nu putem sa vorbim!?

PLUTA CRISTIAN: Nu te mai tu... Sunt ai tai.

SIVACHE GABRIELA-OANA: Ai mei? Pai, nu! Si ai tai?

PLUTA CRISTIAN: ...[neinteligibil]...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Ii impartim la 2.

PLUTA CRISTIAN: ...[neinteligibil]...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Esti... Daca esti de acord, ii impartim la 2.

PLUTA CRISTIAN: ...[rade]... Daca is de acord! Esti tampita la cap!?

SIVACHE GABRIELA-OANA: Altfel, nu!

PLUTA CRISTIAN: O.K.!

SIVACHE GABRIELA-OANA: Bine!"

,,Cu prilejul prezentarii in data de 19.06.2023 la sediul D.N.A., colaboratorul Sivache Gabriela-Oana a predat organelor de urmarire penala un pachet compus din 100 de bancnote in cupiuri de 100 Euro, suma primita la aceeasi data de la inculpatul Pluta Cristian"

(...)

,,SIVACHE GABRIELA-OANA: A... Mi-ati dat 20.000 de euro si va multumesc din suflet, dar... pentru numire sau pentru achizitiile de aicea, eu ce trebuie sa fac!? Ca eu sunt... nu va cunosc, eu am incredere in ei, dar...

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Da... nu, nu stiu. Asta cred ca o sa... mai bine sa lamureasca SILVIU sa... CRISTI nu... vreau eu sa.... Si eu sunt... eu cu SILVIU, eu am vorbit pentru ca ne stim si suntem ca fratii... Eu il consider ca fratele meu. I-am zis: "Ba, SILVIU, tu esti cel care... Te rog frumos! Tu discuta, tu vorbeste... Tu mie imi zici ce am de executat ca un elev disciplinat, asa... Ce zici aia facem in secunda 1." Eu aia fac. Si asa ca sa fim, sa fie totul in ordine si sa nu putem fi ca mai o... se intereseaza nu stiu cine sau sa inceapa sa ne... Am...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Pai de asta si vreau sa lamurim noi doi si... n-am o problema.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Mda. Deci, nu, nu stiu ce sa zic pentru ca eu pe, pe SILVIU i-am zis. "SILVIU, tu esti cel care sa coordonezi, sa asa" si CRISTI ca l-am rugat dar tot imi, imi zic "domnul director", el tot ma ia "domnul manager" si de astea... a zis CRISTI si, si MIREL. Deci, ce, ce ziceti... SILVIU stiu ca l-a rugat sa se implice un pic mai mult sa ma ajute intr-o... perioada asta de inceput, vizavi de... achizitii asa si sunt convins ca am tot, tot sprijinul din partea lui in masura in care cum, cum zici ca poate si el sa se imparta in... atatea... in atatea chestii..."

(...)

,,SIVACHE GABRIELA-OANA: Cand el a venit cu 20.000 si zice ca sunt banii de la CRISTESCU si CRISTESCU i-a dat lui, nu mi i-a dat mie, eu am zis: ,,Si mi-i dai mie?!" Si zice: ,,Da! Pai sunt ai tai." Si zic: ,,Si tu?" Pai zice: ,,Eu..." El n-a zis nici ca i-a dat, nici ca nu i-a dat. Si am zis: ,,Ma PLUTA, jumate-jumate. Nu? Ca de aia suntem in echipa."

STANICA ROXANA-MARIA: Da. Ihi!

SIVACHE GABRIELA-OANA: Si am... el a luat banii si mi-a dat jumate si a oprit jumate. Deci cum poate el sa se gandeasca ca daca vine si-mi spune mie sau eu as face ceva sa iau eu ceva?!"

In luna aprilie 2023, inculpatul Pluta Cristian a acceptat de la inculpatul Dumitru Alexandru-Paul, reprezentant al SC PALEX CONSTRUCTII INSTALATII SRL, in mod direct dar si prin intermediul inculpatului Stancila Silviu, promisiunea unei sume de bani corespunzatoare procentului de 5% din valoarea facturilor platite de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, in baza Acordului cadru (incheiat la data de 04.04.2023, intre A.S.S.M.B. si asocierea ALPHA MAX BUILD-AVISION STRATEGY CONSULTING, avand ca obiect Executie lucrari de reparatii, reabilitati si modernizari la unitatile sanitare si imobilele aflate in administrarea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Mediale Bucuresti), in scopul platii facturilor la timp si incheierii de contracte subsecvente, iar in perioada 28.08.2023 - 03.09.2023, a primit de la suspectul Dumitru Alexandru-Paul, prin intermediul inculpatului Stancila Silviu suma de 306.439,17 lei, reprezentand 5% din suma de 6.128.783,45 lei (suma totala a facturilor emise in luna august de SC ALPHA MAX BUILD), arata DNA.

,,Martora Sivache Gabriela-Oana a declarat ca, dupa intrevederea de la restaurant, in continuare, numitul Pluta Cristian a condus-o cu autoturismul de serviciu, Dacia Duster (...). Martora a precizat ca, ajungand la destinatie, numitul Pluta Cristian a deschis portbagajul, apoi i-a deschis portiera si i-a inmanat o cutie din carton, pe care a prezentat-o organelor de urmarire penala.

In continuare, s-a procedat la analizarea cutiei din carton prezentata, ocazie cu care in interior a fost gasit un plic din hartie, constatandu-se ca acesta contine suma de 100.000 (o suta de mii) lei, compusa din cinci pachete, in total un numar de cinci sute de bancnote de 200 lei", arata procurorii.

In interceptari, Cristian Pluta pare sa invoce la un moment dat vorbele lui Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, iar martora Oana Gabriela Sivache - invoca USR:

,,SIVACHE GABRIELA-OANA: Te-ntreb ca sa-nteleg si eu. Cand m-o-ntreba careva de la U.S.R., primaru', nu stiu ce, sa stiu, sa am si eu raspunsurile! Nu pot sa ma duc la ei sa miaun, ca PLUTA-mi face asa si eu ma duc si fac la ei tot asa!

PLUTA CRISTIAN: ...[confirma prin miscari ale capului]... Nu, dar ideea e ca nu m-as baga in discutia aia ca sa... Cum vrei, da' nu... Expunem o discutie care ar fi mai bine, totusi, sa se-nchida procedura pe Achizitii - intelegi? - ca poate vorbele lu' NICUSOR le preia cineva... Si sa mai gandim - stai! - sa bage carcota la... - intelegi? - ne fac solicitari de clarificari, ne alea... Asa, apare pe SICAP, cine o vede - o vede, cine nu... Adica, tu faci o publicitate in plus, care...""

Acelasi referat arata ca inculpatii si-ar fi luat si ceasuri smart pe contractul spitalului Colentina:

,,La data de 10 iulie 2023 martora Sivache Gabriela-Oana a declarat ca in data de 6 iulie 2023 s-a intalnit cu inculpatul Cristescu George-Mirel la Spitalul Colentina, ocazie cu care a discutat cu Ivascu Robert, directorul financiar, care i-a povestit ca managerul Cristescu George Mirel a prelungit contractul de telefonie mobila (contract care are ca obiect multe abonamente de telefonie pentru angajatii spitalului), iar pentru asta furnizorul a acordat mai multe puncte de fidelitate, in valoare de 8700 euro fara TVA. Cu aceste puncte Cristescu George Mirel, in calitate de reprezentant al Spitalului Colentina a achizitionat 3 telefoane mobile si 3 ceasuri tip smart pe care le-a luat acasa. Aceste telefoane si ceasuri nu au inregistrate in contabilitatea spitalului."

,,CRISTESCU GEORGE-MIREL: Asta este bine. O sa te rog sa intri pe un laptop sau pe internet, n-are importanta.

CRISTESCU EMMA: Iham.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Vreau sa vezi un ceas de la Apple si sa-mi zici... iti spun eu cum se numeste. Se numeste Watch S8 Cellular, 41 de milimetri.

CRISTESCU EMMA: Ok.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Ai notat? Ai retinut?

CRISTESCU EMMA: S8...

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Deci... Da, deci e vorba de ceas din asta de mana...

CRISTESCU EMMA: Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: S8 Cellular. Cellular inseamna ca poate avea o mini-cartela din aia, adica se activeaza o data cu telefonul si se poate raspunde la telefon si pe el, daca esti afara, nu-ti mai iei telefonul, direct ceasul, functioneaza si ca telefon, de-asta ii zice Cellular.

CRISTESCU EMMA: Iham. Im... Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Deci S8 Cellular de 41 de milimetri. Asta este dimensiunea pentru dama, pentru femei.

CRISTESCU EMMA: Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Si vreau sa te rog sa intri pe acest tip de... telefon.

CRISTESCU EMMA: Iham.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Pe acest tip de ceas.

CRISTESCU EMMA: Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Asa... Poti sa intri pe site-ul Orange. Orange.ro, la magazin, la timpul asta de... asa.

CRISTESCU EMMA: Da, l-am gasit la Orange.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Si o sa vezi tipurile de culori... eu am ales o curea metalica care se numeste Gold, stil Milanese. Este un auriu din asta frumos, dar pot sa fie si cateva variante de culoare cu... din asta, nu-mi vine in minte, cauciuc din asta... cum e...

CRISTESCU EMMA: Da. Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Cum e cureaua... si sa te uiti la nuantele de culori, in final sa ma suni inapoi si sa-mi zici daca, vizavi de ceasul asta, de acest model, ti-ar conveni cureaua asta Gold, stil Milanese si ceasul de felul asta in curea metalica sau un alt... o alt tip de culoare a ceasului si cu alta varianta.

CRISTESCU EMMA: Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Dar tipul asta, Watch S8 Cellular de 41 de milimetri, da?

CRISTESCU EMMA: Da. Da, l-am si...

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Bine...

CRISTESCU EMMA: Bine.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Sa te uiti astazi...

CRISTESCU EMMA: Imi place foarte mult.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Pe mine ma intereseaza daca curea metalica sau curea din asta... cum se numeste cureaua cealalta care nu e din cauciuc, e din... cum se numesc curelele alea...

CRISTESCU EMMA: Eu vad ca una este cu... Aia care e din cauciuc e Gold, stil Starlight...

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Asa.

CRISTESCU EMMA: Si cealalta e Gold stil Milanese, sau nu stiu cum.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Exact. Deci... bun, dar mai sunt fel de fel de nuante. Poa' sa fie si rosu, de exemplu, cu curea din asta de poli... nu stiu ce... rosi si asa. Uita-te la nuante. Mie mi-a placut acest tip de ceas cu curea metalica si... asa. E mai elegant si se poate purta si la un eveniment sau... asa...

CRISTESCU EMMA: Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Si... asa. Daca ti-ar placea cu din asta... impropriu de cauciuc... de o nuanta... uite-te pe toate nuantele, nu conteaza daca exista sau nu exista, stoc epuizat sau... asa. Pe mine... eu te consult vizavi de nuanta la acest tip de ceas.

CRISTESCU EMMA: Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Si sa-mi zici: ,,Ba, uite, mi-ar placea cel mai mult... " Eu m-am uitat la toate si am ales acest stil. Gold, stil Milanese.

CRISTESCU EMMA: Da. Si mie-mi place.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Uite...

CRISTESCU EMMA: E foarte frumos.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Uite-te daca... este cu o curea metalica, curea finuta, ceas elegant, de dama.

CRISTESCU EMMA: Da. Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Asa... asa... si sa-mi zici daca... Si este Apple... este in... in corelare cu Apple, telefonul.

CRISTESCU EMMA: A, da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Da?

CRISTESCU EMMA: Da. Te sun imediat.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Ma suni.

CRISTESCU EMMA: Ma gandesc si...

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Uite-te cu atentie...

CRISTESCU EMMA: Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Nu te grabi, uite-te pe toate culorile, analizeaza-le si-mi dai telefon, da?"

(...)

,,CRISTESCU GEORGE-MIREL: Da, Emma, te ascult.

CRISTESCU EMMA: Da, am hotarat...

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Asa...

CRISTESCU EMMA: Acela care ti-a placut si tie, cu...

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Asta, deci cu curea metalica, Gold, stil Milanese, da?

CRISTESCU EMMA: Da. Da, da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Ok.

CRISTESCU EMMA: E foarte frumos.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Bine, atuncea. Da. Perfect. Perfect. Bine. Si-o sa mearga exact cu Apple-ul 14 Max, Pro, de un Tera, al tau. Bine. Pa, pa!

CRISTESCU EMMA: ...[neinteligibil]...

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Hai! Te-am pupat! Pa!

CRISTESCU EMMA: Pe bune, Mirel?! Mi-ai...!?

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Da, da. Pa, pa!!!

CRISTESCU EMMA: Multumesc! Multumesc!

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Vorbim la Constanta. Pa! ,,

(...)

,,CRISTESCU CONSTANTIN: Ce mai voiam sa zic, s-ar putea, ala al lui Emma, sa vina fara incarcator. Daca vine fara incarcator, ia tu un incarcator.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Care? Telefonul lui Emma?

CRISTESCU CONSTANTIN: Da.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: De ce sa vina fara incarcator? Pai nu se gaseste in cutie si incarcatorul?

CRISTESCU CONSTANTIN: Nu, cica acuma la astea noi iti da doar cablul, fara treaba aia sa bagi in priza.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: A, am inteles.

CRISTESCU CONSTANTIN: Din cate stie Emma.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Da, da, da.

CRISTESCU CONSTANTIN: Iti da doar cablu, fara d-ala sa bagi in priza.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Eu am vorbit cu baiatul asta astazi...

CRISTESCU CONSTANTIN: Da, bine, bine, stii tu.

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Si mi-a zis ca, cel putin in cazul lui Emma, rezolva pana joi.

CRISTESCU CONSTANTIN: Da. Auzi...

CRISTESCU GEORGE-MIREL: Am vorbit si pentru tine ca sa schimbi din S23 Ultra, in Fold si s-a rezolvat. Se rezolva.

CRISTESCU CONSTANTIN: Da. Iham. Da, da, da. Bine, bine..."

,,Fiind audiat cu privire la acuzatia de delapidare, inculpatul Cristescu George-Mirel a aratat ca este adevarat ca a prelungit contractul cu furnizorul ORANGE ROMANIA, ca Spitalul Colentina a primit mai multe puncte de fidelitate cu aceasta ocazie si ca a decis achizitionarea unor telefoane si ceasuri tip smart cu aceste puncte de fidelitate, iar 4 telefoane mobile si 4 ceasuri tip smart le-a dat spre folosinta cate un ceas si un telefon fratelui sau, cumnatei sale, nepoatei de frate si concubine, toti locuind in judetul Constanta", se arata in referat.

Procurorii noteaza ca Silviu Stancila este ,,o persoana discreta dar care are foarte multa influenta, fara a detine vreo functie publica sau privata", este avocat suspendat la cerere din mai 2005, ,,zilnic se intalnea in municipiul Bucuresti cu diverse persoane care par sa aiba posibilitati financiare peste medie", iar la perchezitii au gasit ,,sume mari de bani in lei si in euro".

In ceea ce-l priveste pe Cristian Pluta, DNA arata ca acesta avea ,,o practica cu antecedente in timp" ce ,,denota o perseverenta infractionala" iar Cristescu George Mirel, absolvent de medicina care a profesat ca medic 2 ani si apoi a ocupat functii administrative are ,,un dispret nemaipomenit fata de banii publici".

In ceea ce-l priveste pe Dumitru Alexandru Paul, procurorii sustin ca este asociat al SC Palex Contructii Instalatii SRL iar la ,,toate lucrarile pe care le-a executat pentru A.S.S.M.B. a platit comision de 5% din valoare facturilor":

,,DUMITRU ALEXANDRU PAUL: Deci eu nu am lucrat niciodata undeva a... ca am lucrat bine sau ca sunt nu stiu cum. Asa e mersul... na... Da, am lucrat o singura data, cand am lucrat pe-aici ca era un scandal monstru intre FIREA si alea... voia sa desfiinteze ASSMB-ul si am lucrat liber, la ce gen: Ca am semnat sa le dam asfalt si ca am predat Colentina catre firma de la primarie si au zis: Bai, expira acordul si il preluam cu totul noi, firma... intre timp numai ca s-a intamplat ca nu mai e ...[neinteligibil]...

SIVACHE GABRIELA-OANA: Da.

DUMITRU ALEXANDRU PAUL: Atunci a fost singura data cand am lucrat normal. Adica fara... pana la un punct, pana a venit eX-ul"

Ieri pe 18 septembrie 2023, procurorii DNA i-au retinut pentru 24 de ore pe Cristian Pluta pentru luare de mita si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, pe Silviu Stancila pentru instigare la dare de mita, complicitate la date de mita si complicitate la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, pe Cristian George Mirel pentru dare de mita si delapidare si pe Dumitru Alexandru Paul pentru dare de mita. In acelasi timp, procurorii DNA l-au plasat pe Ion Cristian - pentru complicitate la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii - pe control judiciar timp de 60 de zile.

Propunerile procurorilor DNA au fost trimise spre judecata si decizia unui judecator de drepturi si libertati al Curtii de Apel Bucuresti.

Sursa : www.mediafax.ro