20 oct 2023 - DNA

Inspectorul sef adjunct al ITM Bihor, retinut de procurorii DNA pentru luare de mita

Inspectorul şef adjunct al ITM Bihor a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Procurorii DNA Oradea au dispus efectuarea urmaririi penale si retinerea suspectei Racz Nadia Florentina, inspector-sef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bihor, pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

DNA precizeaza ca, anterior, in aceeasi cauza, procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu datele de 18 si 20 octombrie 2023, fata de alte trei femei, inspectori de munca in cadrul ITM Bihor, pentru comiterea unor infractiuni de luare de mita.

Conform procurorilor, in perioada 14 februarie 2022 - 17 octombrie 2023, in contextul efectuarii unor controale, suspecta Racz Nadia Florentina si celelalte trei inculpate, actionand in echipe diferite, ar fi pretins si primit, in repetate randuri, de la mai multi oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse intre 2.000 lei si 4.000 lei.

Sumele de bani ar fi fost pretinse si primite de functionare pentru a nu le aplica oamenilor de afaceri sanctiuni pentru diverse nereguli constatate, printre care si pentru ,,munca la negru".

Suspectei si celor trei inculpate li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, transmite DNA.

Sursa : www.mediafax.ro