14 sep 2018 - DNA

Giorgiana Hosu a fost numita adjunct la DIICOT de Tudorel Toader. La DNA nu a propus nume pentru functia vacanta

Ministerul Justitiei a publicat lista propunerilor lui Tudorel Toader pentru functiile vacante de conducere din cadrul Parchetului General si din cadrul DIICOT, insa in privinta postului liber din cadrul DNA, nu a fost facuta o propunere de numire. La DIICOT, Giorgiana Hosu a fost numita adjunct.

Potrivit listei publicate pe site-ul Ministerului Justitiei, pentru Parchetul General, propunerile sunt urmatoarele: Antonia-Eleonora Constantin (functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare), Iuliana Nedelcu (procuror-sef adjunct al Sectiei Judiciare), Florena-Esther Sterschi (procuror-sef as Sectiei de resurse umane si documentare).

Aceeasi sursa arata ca Elena Giorgiana Hosu va fi procurorul-sef adjunct al DIICOT.

Procurorul Giorgiana Hosu are peste 20 de ani vechime, ea activand ca adjunct al DIICOT in perioada 2013-2015, dupa ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare al institutiei. Dupa ce Alina Bica si-a dat demisia in 2015 din functia de procuror-sef al institutiei, Giorgiana Hosu a preluat interimatul institutiei.

,,In ceea ce priveste functia de procuror sef al Sectiei judiciare penale din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire pentru aceasta. In conformitate cu dispozitiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, urmeaza ca aceste propuneri sa fie transmise Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii in vederea obtinerii avizului consultativ, si ulterior, Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, pentru numirea in functie", precizeaza ministerul Justitiei.

Sursa : www.mediafax.ro