16 mai 2019 - DNA

Ghita, dupa ce Ponta a spus ca fosta sefa DNA il iubea: Nu am avut o relatie sentimentala cu Kovesi

Sebastian Ghiţă a declarat că nu a avut nicio relaţie sentimentală cu Laura Codruţa Kovesi, în contextul în care Victor Ponta, la audierea de la Secţia de anchetare a magistraţilor, a spus că fosta şefă DNA îl iubea pe Ghiţă şi că ea considera că se vede prea des cu Udrea.

,,Il stim toti pe Ponta. Noi eram tineri acum 10 ani si am trait niste vremuri in care Kovesi se vedea sabia justitiei. (...) Declaratiile lui Ponta (de la audierea din Sectia de anchetare a magistratilor, n.r.), chiar daca punctual vizeaza o conversatie la care am participat si eu cu doamna Kovesi, ea cam asa a zis. Nu aratau (spusele lui Kovesi, n.r.) decat aroganta, superioritatea, felul in care ne trata atunci - pe dansul ca premier, pe mine ca membru al Parlamentului. Kovesi spunea in fata: Daca ma mai enervezi, te arestez. (...) Nu am avut o relatie sentimentala nici de alt tip nici cu Codruta Kovesi, nici cu Elena Udrea. (...) Codruta nu e nici proasta, nici sentimentala. Suspectam alt personaj de astfel de sentimentalisme. Vorbim de Basescu. Dansul a introdus sentimentalismul in politica si in treburile tarii. Atat in ceea ce o priveste pe Codruta - altfel nu se jusitifica de ce a numit-o de atatea ori, cat si in ce o priveste pe Elena", a declarat Sebastian Ghita, la Antena3.

La randul sau, fostul premier Victor Ponta a confirmat cele spuse in fata procurorilor, mentionand ca discutia in cadrul careia Kovesi i-ar fi spus ca il iubeste pe Ghita si ca se vede prea mult cu Udrea a avut loc in 2014, la o zi de nastere. Ponta a facut aceste declaratii in fata procurorilor Sectiei de anchetare a magistratilor, cand a fost chemat in calitate de martor in dosarul privind extradarea lui Nicolae Popa, in care Kovesi este inculpat.

,,Eram impreuna cu domnul Dragnea, care stiu ca nu a fost audiat, probabil si cu domnul Oprea, care inteleg ca a fost audiat ca martor. Am spus numai si numai adevarul. Nu am spus nimic neadevarat, pentru ca sunt jurist si cunosc semnificatia si responsabilitatea juridica. Tot ceea ce am spus in fata procurorilor este adevarat", a declarat Victor Ponta, la Romania TV.

De asemenea, fostul ministru Elena Udrea a precizat ca multe dintre arestarile din Romania ar fi avut loc din alte motive decat cele in cadrul legal.

,,Eu cred ca oamenii care ocupa astfel de functii, magistratii, judecatorii, trebuie sa faca un control psihologic. Nu poti sa stai la mana unei frustrate plina de gelozii, care e in stare sa trimita oameni in puscarie doar pentru ca il iubea ea pe Ghita si se vedea el prea des cu mine", a spus Udrea, la Antena3.

Sursa : www.mediafax.ro