11 ian 2019 - DNA

Fostul sef DNA Ploiesti, Lucian Onea, si fostul procuror Mircea Negulescu , audiati vineri la Sectia de ancheta a magistratilor

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu sunt, la ora transmiterii ştirii, audiaţi la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce joi alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi.

Mai multi procurori de la DNA Ploiesti au fost citati sa se prezinte joi la Parchetul General, la Sectia pentru ancheta magistratilor, in dosarul in care sunt cercetati fostul sef DNA Ploiesti, Lucian Onea si fostul procuror Mircea Negulescu.

Fostul sef DNA Ploiesti, Lucian Onea si fostul procuror Mircea Negulescu sunt acuzati ca au constrans anumiti martori sa faca sesizari si tabele false cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept ,,mita electorala". Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare intocmita de catre fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetatean din Chisinau, Serghei Petrus. Vlad Cosma ar fi fost amenintat de catre Lucian Onea ca ii va intocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public ca Serghei Petrus nu exista.

Procurorul sef adjunct DNA Calin Nistor, care asigura conducerea Directiei, a trimis, joi, Sectiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din functia de procuror DNA Ploiesti pentru Lucian Onea si cereri de incetare a activitatii pentru inca trei procurori de la aceeasi structura, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu si Raileanu Elena Cerasela.

Sursa : www.mediafax.ro