06 sep 2019 - DNA

Fosti procurori DNA Ploiesti aglomereaza CSM

Cei mai cunoscuti magistrati care au activat la DNA Ploiesti vor aglomera programul de lucru al Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Vorbim despre sedinta programata pentru miercuri, 11 septembrie 2019, cand sectia va lua in discutie cazurile a nu mai putin de 5 procurori care au lucrat la serviciul teritorial ploiestean al Directiei Nationale Anticoruptie si care intre timp au plecat la parchete de pe langa judecatorii sau de pe langa tribunale.

Mai putin procurorul Lucian Onea (foto), fostul sef al DNA Ploiesti, cel care

a fost revocat din Directia Nationala Anticoruptie in ianuarie 2019 de catre seful parchetului, Calin Nistor, cu avizul Sectiei pentru procurori din CSM. Astfel, Onea s-a intors la parchetul de provenienta (PJ Campina).

De altfel, Lucian Onea este singurul dintre cei cinci care intre timp a fost si suspendat din magistratura, din cauza trimiterii in judecata intr-un dosar instrumentat de SIIJ. Tot Onea este singurul vizat in doua dosare disciplinare programate pentru miercuri.

Intr-unul dintre ele, procurorul suspendat Lucian Onea este acuzat de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”.

In cealalta cauza, cei cinci magistrati ex-DNA Ploiesti sunt invinuiti de savarsirea abaterii disciplinare stipulate la litera h), teza a II-a din acelasi articol de lege: „intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.

Lista celor cinci procurori anchetati disciplinar:

- Alfred Savu (PT Prahova)

- Mioara Laura Bucica (PJ Campina)

- Giluela Deaconu (PJ Campina)

- Lucian Gabriel Onea (PJ Campina; suspendat)

- Elena Cerasela Raileanu (PJ Moreni).

Sursa : www.juri.ro