04 ian 2021 - DNA

Firea, ironica fata de Costel Alexe, criticul sau privind poluarea din Bucuresti, dupa cererea DNA de incepere a urmaririi penale

,,In timp ce se plangea la TV de poluarea din Bucuresti - dar nu facea nimic concret ca ministru al mediului pentru a o combate -, Dl Costel Alexe se ocupa de treburi "<personale>. Tot el si ai lui tipau peste tot : "fara penali in functii publice>. Deci? Cum ramane? De la ministrul <Grinda>, penele a evoluat la ministrul <Tabla>", scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Reactia Gabrielei Firea vine dupa ce DNA a cerut sa fie inceputa urmarirea penala fata de un fost ministru, cercetat pentru luare de mita si instigare la delapidare. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de , fostul ministru al Mediului, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

Un alt lider PSD, prim-vicepresedintele Sorin Grindeanu a facut trei cereri publice legate de ministrul Alexe.

Ministrul Mediului Costel Alexe si Gabriela Firea au avut , cel dintai reprosandu-i ca Primaria nu a luat masuri pentru imbunatatirea calitatii aerului. ,,Mutati-va din Bucuresti, daca nu va place in Bucuresti", l-a indemnat Firea, o declaratie mult blamata a primarului Capitalei de la acea vreme.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, pentru sesizarea presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de un fost deputat in Parlamentul Romaniei, la data faptelor avand functia de ministru. Acesta este acuzat de luare de mita si instigare la delapidare.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului din Guvernul Orban, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

Potrivit DNA, in perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, in mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tabla in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit catre fabrica respectiva a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si la monitorizarea masurilor luate de aceasta societate comerciala pentru inchiderea unui depozit de deseuri neconforme.

,,Foloasele respective, in cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite in datele de 23 aprilie 2020 si 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societati comerciale administrata de o ruda de-a sa", arata DNA.

Sursa : www.mediafax.ro