10 sep 2018 - DNA

Exclusiv. Avocatul Ionel Hasotti analizeaza propunerea pentru conducerea DNA

Avocatul Ionel Hasotti (foto), din Baroul Constanta, a acordat luni, 10 septembrie 2018, o declaratie pentru Lumea Juridica in legatura cu propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, ca procuroarea Adina Florea, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, sa preia conducerea Directiei Nationale Anticoruptie.

Printre altele, avocatul Hasotti a vorbit pentru Lumea Juridica despre dosarul in care judecatoarea Angela Dragne, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a confirmat redeschiderea urmaririi penale fata de mai multi procurori, printre care Adina Florea (click aici pentru a citi) – mai precis, despre riscul ca acest dosar sa influenteze cariera procuroarei Florea.

De asemenea, Ionel Hasotti s-a referit la o situatie in care s-a intersectat profesional cu porcuroarea Florea.

Declaratiile avocatului Ionel Hasotti:

„N-am prea avut legaturi profesionale cu doamna Adina Florea, dar daca domnul ministru a considerat ca este o propunere buna, probabil ca a analizat cu atentie aceasta propunere”.

Despre dosarul redeschis de ICCJ:

„Stiti foarte bine ca s-au facut mii de plangeri penale impotriva judecatorilor si procurorilor de catre partile nemultumite de solutiile date intr-un proces. Nu v-as putea da o parere sub acest aspect, pentru ca din pacate exacerbarea rolului DNA-ului si in general al organelor de urmarire penala a facut ca foarte multe persoane nemultumite de solutiile in dosarele civile sau penale sa faca plangere impotriva procurorilor, judecatorilor, avocatilor, executorilor, notarilor si asa mai departe. Adica e vorba si de o procesivitate nejustificata sub acest aspect. Eu va spun cum stau lucrurile in general – nu v-as putea da o solutie cu privire la aceasta problema. Daca un judecator de la Inalta Curte a decis intr-un fel, probabil ca a avut motive. Dar altceva nu va pot spune”.

Despre interactiunea profesionala:

„Doamna Adina Florea este procuror in Constanta. In toata cariera mea, nu am avut decat un singur dosar la domnia sa – atat. In acel dosar, mi-a lasat o impresie buna. In altele, nu m-am confruntat cu dansa. Daca o sa ma confrunt, o sa am o reactie. Dar in dosarul respectiv, mi s-a parut ca a dat o solutie corecta. Era vorba de unul dintre dosarele cu FinCoGeRo – societatea italiana care se afla in proces cu Primaria Constanta de 20 de ani”.

sursa foto: ziuaconstanta.ro

Sursa : www.juri.ro