04 ian 2021 - DNA

DNA vrea sa inceapa urmarirea penala fata de fostul ministru al Mediului, Costel Alexe

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, pentru sesizarea presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de un fost deputat in Parlamentul Romaniei, la data faptelor avand functia de ministru. Acesta este acuzat de luare de mita si instigare la delapidare.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului din Guvernul Orban, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

Potrivit DNA, in perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, in mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tabla in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit catre fabrica respectiva a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si la monitorizarea masurilor luate de aceasta societate comerciala pentru inchiderea unui depozit de deseuri neconforme.

,,Foloasele respective, in cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite in datele de 23 aprilie 2020 si 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societati comerciale administrata de o ruda de-a sa", arata DNA.

Cererii transmise PICCJ i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie precum si cele 10 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

In prezent, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, precizeaza procurorii anticoruptie.

Sursa : www.mediafax.ro