01 sep 2020 - DNA

DNA: Seful Politiei Eforie, cercetat pentru luare de mita si instigare la abuz in serviciu. Pentru ce ar fi primit 300 de lei pe zi

Şeful Poliţiei oraşului Eforie este cercetat pentru luare de mită şi instigare la abuz în serviciu, după ce ar fi luat bani pentru a tolera comerţul clandestin pe plajă. Procurorii DNA Constanţa au dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA- Serviciul teritorial Constanta, in perioada iulie-august 2019 si iulie-august 2020, in calitate de comandant al Politiei orasului Eforie, inculpatul ar fi primit in mod repetat si periodic, de la o persoana, sume de bani, ca sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu.

Procurorii sustin ca ar fi vorba de tolerarea unor activitati de comert clandestin desfasurate cu precadere pe plajele statiunii Eforie.

,,Din probele administrate rezulta ca suma primita cu titlul de mita ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind facuta o data la cateva zile, preponderent in zilele de luni si joi ale fiecarei saptamani, in imediata apropiere a sediului Politiei orasului Eforie. La randul sau, coinculpatul care ar fi remis in mod periodic banii comandantului Politiei orasului Eforie, i-ar fi colectat, in mod repetat de la persoanele interesate de obtinerea protectiei pentru activitatile de comert clandestin. De asemenea, persoana respectiva pretindea si primea bani si pentru presupuse informatii despre controalele efectuate de autoritati", se arata in comunicatul DNA.

De asemena, in 10 august 2020, seful Politiei Eforie i-ar fi solicitat unui agent constatator sa inlocuiasca masura amenzii de 1.000 lei, aplicata unei persoane pentru contraventii la regimul rutier, cu sanctiunea avertismentului, masura pe care numai instanta de judecata o putea dispune.

In acest dosar sunt urmarite penal si alte persoane. Conform procurorilor, trei dinre acestea se afla in stare de arest la domiciliu din 28 august 2020 pentru infractiuni de dare de mita, trafic de influenta, evaziune fiscala.

Seful Politiei Eforie nu are voie, pe timpul controlului judiciar, sa paraseasca Romania si sa isi exercite profesia de politist.

,,Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive", se mai arata in comunicat.

Sursa : www.mediafax.ro