07 sep 2020 - DNA

DNA: Sebastian Ghita este inculpat in trei dosare

Procurorii Directiei Nationala Anticoruptie spun ca omul de afaceri, Sebastian Aurelian Ghita, este in prezent inculpat in trei dosare penale aflate in lucru pe rolul DNA, conform unui raspuns oficial la o solicitare in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public,.

De asemenea, DNA arata ca procurorii nu au dispus pana in prezent solutii de clasare in ceea ce-l priveste pe Sebastian Aurelian Ghita.

Potrivit unor surse, unul dintre cele trei dosare in care Sebastian Aurelian Ghita este deja inculpat de DNA se afla in stadiu avansat de instrumentare, procurorii comunicand in acest sens actele autoritatilor judiciare din Republica Serbia.

La finele lui 2016, omul de afaceri Sebastian Ghita, care controla postul de televiziune RTV, aflat sub control judiciar, a fugit din Romania, dupa o petrecere a SRI, obtinand ulterior azil politic in Serbia.

Sebastian Aurelian Ghita a fost achitat definitiv de ICCJ in dosarul Liviu Tudose, dupa ce SIIJ a retras apelul in dosar, iar dosarul Iulian Badescu, in care Sebastian Ghita a fost achitat, acesta va rejudeca de la zero, potrivit hotararii ICCJ, in urma unei decizii a CCR.

In octombrie 2019, fratele lui Sebastian Ghita, Alexandru Ghita, a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de alte persoane si firme, intr-un amplu dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu estimat de 103 milioane de lei.

In aceasta vara, Sebastian Ghita si fratele sau, Alexandru Ghita, au fost vazuti la o petrecere, alaturi de familie si de prieteni, in zonele exclusiviste ale insulei grecesti Mykonos, una dintre cele mai scumpe destinatii din Marea Egee, potrivit unor imagini difuzate in iulie 2020 de ziarul Libertatea.

Sursa : www.mediafax.ro