17 sep 2020 - DNA

DNA raspunde ,,asteptarilor" presedintelui Iohannis: 138 de inculpati, printre care 2 deputati, un prefect si un primar, condamnati in ultimele 3 luni

138 de inculpaţi au fost condamnaţi în lunile iunie, iulie şi august, în dosarele de corupţie instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Printre cei care au primit sentinţe definitive se numără doi deputaţi, un prefect, un preşedinte de Consiliu judeţean şi un primar.

Iohannis a afirmat miercuri despre activitatea parchetelor ca are asteptarea ca lupta anticoruptie sa prinda viteza.

,,In lunile iunie, iulie si august 2020, in dosarele de coruptie instrumentate de DNA au fost condamnati 138 de inculpati prin 59 de hotarari judecatoresti definitive", se arata intr-o sinteza facuta pe ultimele trei luni dIohannis, despre activitatea parchetelor.

Intre cei condamnati definitiv figureaza persoane care, la data faptelor, aveau urmatoarele functii: deputat in Parlamentul Romaniei (2 deputati), prefect de judet, presedinte de consiliu judetean, primar de municipiu, judecator de judecatorie, ofiter SRI, ofiter de politie, director Ministerul Tineretului si Sportului, avocat, director Oficiul de Cadastru judetean, director regional AFIR, director Casa de Sanatate judeteana etc.

Conform reprezentantilor DNA, pedepsele dispuse de judecatori fata de cei 138 de inculpati variaza intre 11 ani inchisoare si 7 luni cu amanarea aplicarii pedepsei.

 

Sursa : www.mediafax.ro