31 aug 2020 - DNA

DNA: O politista din Bucuresti care a santajat un medic estetician este cercetata sub control judiciar

Potrivit unui comunicat al DNA, remis luni presei, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile in cazul unei femei, subcomisar de politie in cadrul DGPMB - Politia Sector 6 - pentru savarsirea infractiunii de santaj.

Conform procurorilor, in octombrie 2019, inculpata i-ar fi cerut unui medic estetician de la o clinica privata suma de 15.000 de euro atat pentru ea, cat si pentru o alta persoana.

Banii ar fi fost ceruti pentru o fosta pacienta, ,,nemultumita de interventia chirurgicala efectuata de medic, amenintandu-l totodata cu depunerea unei plangeri pentru malpraxis si cu comiterea unor acte de violenta din partea pacientei si a prietenului acesteia".

Ulterior, politista a primit din partea medicului suma de 15.000 de euro, din care si-ar fi pastrat 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemultumite.

Procurorii au mai dispus luarea masurii sechestrului asigurator asupra sumelor de 2.000 de euro si 16.100 lei, ridicate de la inculpata cu ocazia perchezitiei domiciliare.

,,Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpata trebuie sa respecte mai multe obligatii intre care sa nu paraseasca teritoriul Romaniei si sa nu se aproprie si sa nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta. Inculpatei i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive", se mai arata in comunicatul DNA.

Sursa : www.mediafax.ro