05 dec 2022 - DNA

DNA: Inspector din Primaria Pascani, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Procurorii DNA au anunţat trimiterea în judecată pentru trafic de influenţă a unei inculpate, la data comiterii faptelor inspector în cadrul Primăriei Paşcani.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatei Oneata Monica, la data faptei inspector in cadrul Compartimentului Secretariat/Registratura din Primaria Pascani, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata (13 acte materiale).

Conform rechizitoriului, in perioada septembrie 2019 - iulie 2021, inculpata ar fi pretins si primit de la mai multe persoane sumele totale de 37.100 euro si 37.900 lei, lasand sa se creada ca ar avea influenta asupra unor functionari din cadrul Primariei Pascani si ca ii va determina pe acestia sa rezolve diverse solicitari ale persoanelor care au remis sumele de bani, constand in angajari in cadrul institutiei, obtinerea unor autorizatii de construire, a avizelor sau a altor documente necesare constructiei unor imobile, incadrarea in grad de handicap si obtinerea pensiei aferente.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iasi.

Procurorii precizeaza ca au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei cu patru inculpati in sarcina carora s-a retinut savarsirea unor infractiuni de cumparare de influenta.

In prezenta aparatorilor, acestia au declarat ca recunosc comiterea faptelor retinute in sarcina lor, au acceptat incadrarea juridica si au fost de acord cu felul si cuantumul pedepselor aplicate, respectiv 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepselor.

Sursa : www.mediafax.ro