07 iun 2019 - DNA

DNA dezvaluie numarul magistratilor interceptati

Directia Nationala Anticoruptie condusa de Calin Nistor (foto) a dat publicitatii numarul magistratilor interceptati in perioada 1 ianuarie 2014-23 octombrie 2018.

Parchetul anticoruptie arata ca toate masurile de supraveghere tehnica au fost autorizate de judecatori, si ca toti magistratii care au fost supusi masurilor au fost instiintati, in conditiile si in conformitate cu dispozitiile din Codul de procedura penala:

“In vederea prezentarii unui punct de vedere intemeiat pe o situatie statistica riguroasa privind aceste aspecte, conducerea DNA a dispus colectarea datelor de la nivelul tuturor sectiilor si al serviciilor teritoriale pentru perioada 1 ianuarie 2014-23 octombrie 2018 (ultima data reprezentand momentul la care dosarele cu magistrati au fost predate Sectiei pentru investigarea Infractiunilor in Justitie). In urma centralizarii datelor a rezultat ca,

in perioada 1 ianuarie 2014-23 octombrie 2018 au facut obiectul masurilor de supraveghere tehnica (interceptarea si inregistrarea convorbirilor telefonice si inregistrarea in mediul ambiental), in dosare solutionate, un numar de 166 de magistrati. Toate masurile de supraveghere tehnica au fost autorizate de judecatori. Toti magistratii care au fost supusi masurilor au fost instiintati, in conditiile si in conformitate cu dispozitiile din Codul de procedura penala”.

Sursa : www.juri.ro