17 sep 2021 - DNA

DNA: Comisar sef din IGPR, trimis in judecata pentru luare de mita

Procurorii DNA au anunţat vineri trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Marius Moise pentru luare de mită, care la data săvârşirii faptei era ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, iar în prezent este comisar şef în cadrul IGPR.

Potrivit unui comunicat al DNA, Marius Moise, la data faptelor ofiter de politie judiciara din cadrul DNA (pana in martie 2020), in prezent comisar sef in cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane (I.G.P.R.), a fost trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata, folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si favorizarea faptuitorului.

Conform procurorilor, in perioada octombrie 2018 - iunie 2019, acesta, in calitate de ofiter DNA, i-ar fi pretins unui functionar din administratia publica locala foloase necuvenite pentru un om de afaceri, constand in obtinerea, de catre acesta din urma, a doua contracte pentru firma sa, din derularea carora a fost obtinuta suma totala de peste 2 milioane de lei.

In schimbul acestui ,,ajutor", ofiterul ar fi promis si ar fi asigurat functionarului acces la informatii nedestinate publicitatii, respectiv date cu privire la activitatile de urmarire penala derulate intr-un dosar al DNA.

In rechizitoriu se mai arata ca in perioada 2018 - 2020, inculpatul a utilizat un autoturism de lux inregistrat pe numele firmei in interesul careia ar fi actionat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Anterior, la data de 15 decembrie 2020, in aceeasi cauza, procurorii anticoruptie au incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu omul de afaceri implicat. Ulterior, acesta a fost condamnat definitiv la doi ani si sase luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani si sase luni si interzicerea, pe o perioada de doi ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a unor drepturi.

Sursa : www.mediafax.ro