15 mai 2018 - DNA

DNA cere pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea si ceilalti inculpati in dosarul DGASPC Teleorman / Procurorii au cerut si anularea suspendarii pedepsei din dosarul Referendumului, in cazul liderului PSD

DNA a cerut, la termenul de marţi, pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea şi pentru celelalte persoane cercetate în dosarul DGASPC Teleorman. Procurorii au cerut anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului în cazul liderului PSD

"Solicitam condamnarea acestora la pedeapsa inchisorii. (..) Solicitam pedeapsa inchisorii cu executare in regim privativ de liberare", a spus procurorul de sedinta.

In ceea ce ii priveste pe Liviu Dragnea, Floarea Alesu si un alt inculpat, DNA a cerut pedepse orientate catre mediul prevazut de lege: 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals.

Referitor la presedintele PSD, procurorul a solicitat sa se constate ca faptele judecate sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat in dosarul Referendumului.

In cazul altor trei inculpati, DNA a solicitat pedepse sorientate catre minimum, 3 ani pentru abuz in serviciu si 6 luni pentru fals intelectual.

Pentru toti cei vizati de dosar s-au cerut pedepse complementare.

In cazul celor care au apelat la procedura simplificata, procurorii au cerut inchisoare cu executare orientate catre minimum stabilit de lege, respectiv pentru Adriana Botorogeanu, Anisa Stoica si Nicusor Gheorghe. Liviu Dragnea participa la sedinta de judecata, acesta fiind ultimul termen din judecata de fond.

La sediul instantei supreme sunt mai multi protestatari, scandarile acestora fiind auzite pe parcursul sedintei de judecata.

Sursa : www.mediafax.ro