11 iun 2019 - DNA

DNA cere inchisoare maxima pentru fostul ministru Cristian David. Decizia Curtii Supreme, definitiva

Procurorul a cerut, la ultimul termen din dosarulul lui Cristian David de la instanţa supremă, pedeapsă cu închisoarea orientată spre maximum pentru fostul ministru de Interne. Potrivit reprezentantului DNA, Cristian David s-a folosit de funcţie pentru a face trafic de influenţă.

,,Pentru Cristian David, ca si la fond, legea penala mai favorabila fiind legea noua. Pedeapsa pe care o solicitam este pedeapsa spre maximum. David Cristian a savarsit trafic de influenta in calitate de ministru al Internelor. S-a folosit de functie pentru trafic de influenta. Gravitatea faptei rezulta si din suma pretinsa si primita, de 500.000 de euro. (...) Motivul infractiunii a fost dorinta de imbogatire in cazul lui David Cristian", a spus procurorul de sedinta.

Decizia pe care o va pronunta Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va fi definitiva.

Fostul ministru al Internelor Cristian David a fost condamnat in prima instanta in 2017, de magistratii ICCJ, la cinci ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, el fiind gasit, astfel, vinovat ca a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul judetului Buzau, Cristinel Bigiu.

Cristian David este acuzat ca a primit bani pentru a interveni la prefectul judetului Buzau in vederea stabilirii dreputului de proprietate in cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de catre Comisia Judeteana Buzau pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Procurorii au aratat, in documentele citate, ca, in acest caz, mandatarul Adrian Mladin, care actiona pentru Cecilia Viorica Stirbulescu sa indeplineasca toate formalitatile necesare in vederea revendicarii terenului de 15 hectare situat in municipiul Buzau, ar fi apelat la Valeriu Roger Nitescu, director cabinet al lui Cristian David la Ministerul Internelor la data faptelor, pentru a-l pune in legatura cu prefectul de atunci al judetului Buzau, Cristinel Bigiu, in prezent presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, in conditiile in care dosarul de revendicare era tergiversat. Nitescu i-ar fi spus atunci lui Mladin ca nu il cunoaste pe prefect, dar ca ar putea sa intervina Cristian David la Bigiu.

Sursa : www.mediafax.ro