11 iun 2019 - DNA

DNA a solicitat documente despre casele construite de copiii primarului Nicolae Robu

Procurorii DNA au solicitat Primăriei Timişoara mai multe documente de la Direcţia de Urbanism care au stat la baza emiterii unor autorizaţii de construcţie, printre care şi cele referitoare la casele pe care le ridică cei doi copii ai lui Nicolae Robu, a declarat, marţi, edilul.

Intrebat, marti, de jurnalisti, intr-o conferinta de presa, despre documentele cerute de procurorii DNA, in timpul perchezitiilor de luni, si daca au legatura cu imobilele construite de cei doi copii ai sai, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a confirmat. Edilul a precizat, totodata, ca, cel mai probabil, procurorii anticoruptie au venit la sediul institutiei pentru a solicita documentele in urma unei reclamatii.

,,Acolo se construiesc case insiruite. Doua dintre cele sase insiruite, care sunt in pachete de cate trei, sunt ale copiilor mei. Presupun ca cineva a facut o reclamatie, insa vreau sa va spun ca totul este corect. Am atras atentia ca nu cumva sa se greseasca cu ceva si sa vina cineva ulterior si sa acuze vreo favorizare. Nu cred ca are nimeni pretentia ca copiii unui demnitar sa nu aiba toate drepturile firesti de cetatean, nu trebuie sa aiba privilegii", a spus Nicolae Robu.

Acesta a precizat ca cei doi copii ai sai ai avut ,,necazuri", din cauza pozitiilor sale.

,,Ambii sunt doctori ingineri, le-am recomandat nici sa nu publice in Romania. Probabil ca la cata rautate vad, unii o sa puna succesele lor pe seama pozitiilor importante ale tatalui. Ei m-au ascultat si au lucrari publicate pe tot mapamondul", a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timisoarei a declarat ca, luni, procurorii DNA au solicitat angajatilor institutiei, in total, documentele pentru opt autorizatii de constructie si certificatele de urbanism conexe.

,,Am vazut cum presa nepresa din nou a fabulat. Nu a fost nicio perchezitie, nicio descindere in forta a politistilor si procurorilor DNA la Primaria Timisoara. Ieri (luni - n.r.), la o anumita ora, mai de dimineata, s-au prezentat doi procurori de la DNA, mi-au prezentat o adresa si mi-au explicat si continutul ei, prin care se cereau documente despre parca opt autorizatii de constructie si un proiect de hotarare de consiliu local pentru un PUD si certificatele de urbanism conexe. Mi-au explicat ca au venit personal sa poata discuta cu cei din Directia de Urbanism pentru ca la o alta solicitare legata de alte autorizatii de constructie nu s-au dat din prima toate documentele cerute si a fost nevoie sa revina sa le explice ca ceva lipseste. I-am chemat pe directorul Directiei de Urbanism si pe sefa de la autorizari. Procurorii au explicat ce le trebuie. Asta a fost tot. A fost o discutie fireasca", a mai sous Nicolae Robu.

Primarul Timisoarei a afirmat ca nu are nicio emotie in privinta cercetarilor in acest caz.

Procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie au descins, luni, la sediul Primariei Timisoara, si au solicitat mai multe documente de la Directia de Urbanism, care au stat la baza emiterii unor autorizatii si certificate. Asta in conditiile in care exista diferente in ceea ce priveste regimul de inaltime aprobat in cazul unor imobile de catre Primaria Timisoara.

Sursa : www.mediafax.ro