22 feb 2023 - DNA

DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de un comisar sef de politie din DGA

DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore începând cu 21 februarie a lui Radu Andronache, comisar şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care indicafaptul ca in perioada aprilie - mai 2021, inculpatul Andronache Radu, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins, pentru sine, de la o persoana (martor in cauza) suma de 10.000 euro din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-si exercita o presupusa influenta pe care ar fi pretins ca o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la Bucuresti, din cadrul Consiliul Judetean Dambovita si din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste in vederea angajarii persoanei respective si ulterior definitivarii pe postul de asistent medical la Serviciul Judetean de Ambulanta Dambovita.

Intr-un context asemanator, in perioada aprilie - mai 2021 - iunie 2022, inculpatul Andronache Radu ar fi pretins, pentru sine, de la acelasi martor suma de 10.000 euro din care ar fi primit efectiv, in trei transe, suma de 8.000 euro, pentru a "rezolva" angajarea definitiva a sotiei martorului pe un post de asistent medical in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste.

Ambele "promisiuni" ale inculpatului s-ar fi materializat prin angajarea celor doua persoane in unitatile medicale mentionate mai sus, arata un comunicat al DNA.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 22 februarie 2023, inculpatul Andronache Radu urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa : www.mediafax.ro