22 nov 2021 - DNA

Director Romsilva, trimis in judecata pentru luare de mita. DNA: A primit un teren pentru a angaja un paznic de vanatoare

Fostul director al Direcţiei Silvice Ilfov a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Potrivit DNA, acesta ar fi primit un teren pentru a angaja un paznic de vânătoare care nu îndeplinea condiţiile legale..

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au trimis in judecata in stare de libertate pe Cezar Raduta, la data faptelor director al Directiei Silvice Ilfov, in prezent director general adjunct al Regiei Nationale a Padurilor - ROMSILVA, pentru luare de mita si abuz in serviciu.

De asemenea, au fost trimisi in judecata un paznic de vanatoare in cadrul Directiei Silvice Ilfov pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu si un inginer in cadrul Directiei Silvice Ilfov pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Potrivit rechizitoriului, directorul si inginerul Directiei Silvice Ilfov ar fi permis, in cursul anului 2016, angajarea celuilalt inculpat pe un post de paznic de vanatoare, desi acesta nu intrunea conditia privind pregatirea profesionala prevazuta de lege, respectiv absolvirea unei scoli profesionale silvice.

,,Ulterior, pentru <favoarea> facuta, inculpatul Raduta Cezar Mihail ar fi primit de la inculpatul C.A. un teren in suprafata de 1.168,91 mp, situat in intravilanul comunei Corbeanca, judetul Ilfov. <Tranzactia> ar fi imbracat forma unui contract de schimb, inculpatul Raduta Cezar Mihail oferind pentru terenul respectiv un autoturism foarte vechi a carui valoare era de cel mult 5.000 euro (mai putin de jumatate din suma cu care inculpatul C.A. achizitionase terenul in urma cu 10 ani)", se arata in comunicat.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a trei terenuri ce apartin inculpatului Raduta Cezar Mihail.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Sursa : www.mediafax.ro