11 iul 2018 - DNA

Deputatul Emanuel Ungureanu, denunt la DNA pe numele medicului Mihai Lucan

Deputatul Emanuel Ungureanu s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul DNA, pentru a depune un denunţ pe numele medicului Mihai Lucan. Ungureanu îl acuză pe medic de abuz în serviciu, luare de mită şi delapidare.

,,Am depus un denunt impotriva fostului sef al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, ma refer la Mihai Lucan, pentru trei suspiciuni majore: abuz in serviciu, luare de mita si delapidare. Ma refer de data aceasta la suspiciuni din zona achizitiilor. Dupa cum stiti, acum cateva luni am depus la DIICOT mai multe documente despre legaturile bolnave cu industria farmaceutica a profesorului Lucan in care a atras, sigur si Institutul de Transplant care isi revine cu mare greutate dupa ce a fost jefuit de Lucan si un grup infractional organizat", a spus Emanuel Ungureanu, la sediul DNA - structura centrala.

De asemenea, Emanuel Ungureanu a subliniat ca le-a adus procurorilor anticoruptie o serie de documente relevante pentru a-si sustine acuzatiile.

,,Am depus cateva zeci de pagini cu contracte pe care Lucan le-a incredintat unor firme de casa. O mana de firme au muls bugetul Institutului de Transplant si au dus in pragul falimentului prin multiple scheme de tip infractional foarte clare. Peste cinci milioane de euro au fost acordate acestor firme pentru dotarea cu echipamente de care Institutul nu avea nevoie", a mai spus Ungureanu.

Mihai Lucan mai este vizat intr-un dosar, aflat pe rolul DIICOT.

DIICOT a informat ca dosarul care-l vizeaza pe Mihai Lucan are ca obiect efectuarea de cercetari fata de membrii unui grup infractional organizat constituit de catre suspectii Mihai Lucan, Valerian Lucan si Dan Emil Fofiu-Sanpetreanu, in calitate de angajati ai persoanei vatamate Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, avand ca scop insusirea, folosirea, traficarea, dupa caz, a bunurilor aflate in patrimoniul Institutului, in favoarea SC LUKMED SRL.

Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca ar fi fost prejudiciat cu 5.169.406,91 lei. Ar fi fost folosite resursele financiare, materiale si umane ale Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca in beneficiul clinicii apartinand SC LUKMED SRL. Mai mult, pacientii operati in clinica privata ar fi avut cheltuieli de internare in ICUTR mult reduse fata de tarifele de spitalizare stabilite anual de Institut.

Sursa : www.mediafax.ro