18 aug 2020 - DNA

De ce a anonimizat DNA numele lui Vela in comunicat: ,,Nicio persoana avand calitatea de primar nu este suspect sau inculpat"

Comunicatul din 11 august in care DNA nu a mentionat numele lui Marcel Vela a fost scris cu ,,respectarea prevederilor referitoare la urmarirea penala din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar din Romania cu mass media, aprobat prin Hotararea nr. 197 din 17 septembrie 2019 a Consiliului Superior al Magistraturii".

CITESTE AICI: Povestea unui comunicat ,,anonimizat" total de DNA si un nume: Marcel Vela

DNA a raspuns, la o solicitare MEDIAFAX, ca motivul pentru care nu a mentionat nici numele fostului primar si nici al orasului in cauza este: ,,Nicio persoana avand calitatea de primar de municipiu nu a avut calitate de suspect sau inculpat si nici nu a fost trimisa in judecata".

Este vorba despre un dosar DNA in care un inculpat este acuzat ca ar fi primit 150.000 de euro de la un om de afaceri. In schimbul banilor, inculpatul ar fi promis ca va convinge un primar al unei ,,primarii de municipiu din zona de frontiera" sa favorizeze societatea omului de afaceri la o licitatie pentru un contract de achizitie de echipamente si bunuri IT necesare unui proiect avand ca scop gestionarea situatiilor de urgenta in zona de frontiera. Pretinderea si primirea banilor ar fi avut loc in perioada 26 februarie 2013 - 16 aprilie 2015

Potrivit unor surse, primarul este Marcel Vela, in prezent ministru de Interne, iar primaria este Caransebes.

Sursa : www.mediafax.ro