24 apr 2019 - DNA

Daniel Barbu, fost sef al Autoritatii Electorale Permanente, chemat la DNA in dosarul trezorierului PSD Mircea Draghici

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul DNA. El ar urma să fie audiat în dosarul trezorierului PSD Mircea Drăghici, acuzat de procurorii DNA de mai multe fapte de delapidare.

Daniel Barbu nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul DNA.

Pe 18 februarie 2019, Daniel Barbu a demisionat din functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, pentru a candida la alegerile europarlamentare din partea ALDE.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au extins, luni, urmarirea penala fata de Mircea Draghici, trezorier PSD, cu privire la o alta infractiune de delapidare. Procurorii DNA il acuza pe Draghici ca ar fi scos din patrimoniul partidului un autoturism de lux marca Mercedes Benz, in valoare de 324.800 lei, fara incasarea contravalorii acestuia la momentul instrainarii.

"Concret, data de 10.07.2017, formatiunea politica, prin trezorier, a cumparat autoturismul anterior mentionat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vandut unei persoane din familia trezorierului, insa contravaloarea acestuia nu a fost incasata de partid la data instrainarii bunului. Banii pentru autoturism au fost platiti abia la data de 23.08.2018", precizeaza procurorii DNA, intr-un comunicat de presa.

Trezorierul PSD a fost pus sub urmarire penala in 2 aprilie de procurorii DNA pentru ca si-ar fi insusit 380.000 de euro din subventiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil. Acesta este acuzat ca si-ar fi insusit banii de subventii pentru partid prin incheierea unui contract de inchiriere a unui imobil.

Mircea Draghici a precizat, in replica, ca nu intelege unde este infractiunea de delapidare de care il acuza DNA in ceea ce priveste achizitia autoturismului Mercedes, spunand ca masina a fost platita de PSD din fonduri private, nu din subventie. Trezorierul PSD a adaugat ca imobilul din Pipera nu a fost niciodata in proprietatea sa.

Sursa : www.mediafax.ro