11 iul 2019 - DNA

CSM, decizie pentru adjuncta DNA

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii condusa de Nicolae Solomon (foto) a luat in sedinta din 10 iulie 2019 o decizie in privinta procuroarei Madalina Scarlat, delegata in functia de adjuncta a sefului DNA si numita de presedintele Klaus Iohannis in functia de procuror sef al Sectiei judiciar-penala din parchetul anticoruptie.

Cu putin timp inainte sa-si depuna candidatura pentru functia de procuror sef al Sectiei judiciar-penala din DNA, procuroarea Madalina Scarlat a fost

delegata ca adjunct al parchetului anticoruptie. In proiectul cu care a candidat si a fost propusa de ex-ministrul Justitiei Tudorel Toader pentru functia de procuror sef al Sectiei judiciar-penala din parchetul anticoruptie, Madalina Scarlat a facut o analiza privind achitarile definitive incasate de DNA, iar concluziile au fost dezastruoase.

Revenind, in sedinta din 10 iulie, CSM a decis: ”Mentinerea delegarii in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei SCARLAT MADALINA, numita in functia de procuror sef al Sectiei judiciare penale a aceleiasi directii, delegare dispusa prin Hotararea nr. 207/01.04.2019 a Sectiei pentru procurori, pentru o perioada de 6 luni, incepand cu data de 08.04.2019”.

In aceste conditii, nu este clar ce se va intampla cu functia in care procuroarea Scarlat a fost numita de presedintele Klaus Iohannis.

Sursa : www.juri.ro