03 sep 2019 - DNA

CSM, decizie de ultima ora cu privire la sefa DNA Pitesti

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat in discutie in sedinta din 3 septembrie 2019 solicitarea sefei DNA Pitesti, procuroarea Daniela Lupu (foto), un magistrat controversat.

Structura condusa de procuroarea Lupu a trimis in instanta mai multe rechizitorii fara sa existe un probatoriu solid, motiv pentru care judecatorii au pronuntat achitari. Spre exemplu, unul dintre dosarele lucrate de DNA Pitesti este cel al

ex-sefului Politiei Rutiere Lucian Dinita. Trimis in judecata pentru trafic de influenta, Dinita a fost achitat atat de Tribunalul Bucuresti, cat si de Curtea de Apel Bucuresti, pe motiv ca fapta nu exista, in dosarul in care acesta era acuzat ca ar fi primit un miel, curcani si pastravi.

Revenind, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat in discutie in sedinta din 3 august “cererea formulata de doamna LUPU DANIELA -procuror sef al Serviciului Teritorial Pitesti din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, prin care solicita eliberarea din functia de conducere, prin demisie, si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea”.

Iata ce a decis CSM:

"Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat eliberarea doamnei procuror LUPU DANIELA din functia de conducere detinuta, respectiv procuror sef al Serviciului Teritorial Pitesti din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, prin demisie, incepand cu data de 16.09.2019 si continuarea activitatii acesteia in functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea (unitate de parchet de la care provine), incepand cu aceeasi data”.

 

Sursa : www.juri.ro