11 ian 2021 - DNA

Costel Alexe explica dosarul sau de la DNA: "V-as recomanda sa cititi mai putin presa, ca s-ar putea sa fiti mai informat"

Costel Alexe, fost ministru al Mediului si actual presedinte al Consiliului Judetean, a fost intrebat luni, in prima sedinta a Consiliului Judetean Iasi din acest an, ce se intampla cu dosarul sau de la DNA.

Alexe a fost pus sub urmarire penala in urma cu 4 zile, de catre DNA, intr-un dosar in care este suspectat ca a cerut si primit 22 de tone de tabla, in valoare de 103.000 lei.

La finalul sedintei de luni, consilierul USR PLUS, Stefan Tanasa, a spus ca dosarul in care apare numele lui Alexe, dar si alte dosare in care acesta ar fi implicat, despre care au aparut informatii in presa locala, il fac pe el si pe colegii sai sa isi puna "totusi un semn de intrebare asupra modului in care va fi condusa aceasta institutie in viitor" ( n.r. Consiliul Judetean Iasi prezidat de Costel Alexe).

"In acest sens, as vrea sa stiu cum explicati aceasta situatie, avand in vedere ca imaginea Consiliului Judetean a fost grav afectata din cauza problemelor pe care dumneavoastra le aveti", a intrebat Stefan Tanasa, consilier USR PLUS.

Alexe a raspuns ca iubeste echipa in care lucreaza, dar si Consiliul Judetean si pe ieseni. "Reprezint cat mai bine interesele judetului, mai ales la Bucuresti, cat si in judetul nostru. Va asigur ca in momentul de fata eu sunt cel care trebuie sa demonstreze nevinovatia in alte parti, iar dumneavoastra, domnule Tanase, v-as recomanda sa cititi mai putin presa ca s-ar putea sa fiti mai informat", i-a raspuns Costel Alexe.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, pe 7 ianuarie, efectuarea urmaririi penale fata de Costel Alexe, la data faptelor ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, pentru luare de mita si instigare la delapidare fata de o persoana fizica, avand functie de conducere intr-o societate comerciala cu activitate in siderurgie.

Conform DNA, in perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel ar fi pretins, in mod direct, de la o persoana din conducerea unui combinat siderurgic, mai multe produse din tabla (tabla cutata, teava patrata, teava rectangulara si rulouri de tabla) in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, catre fabrica respectiva, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si la monitorizarea masurilor luate de aceasta fabrica pentru inchiderea unui depozit de deseuri neconforme (halda de zgura).

Sursa : www.mediafax.ro