10 iul 2021 - DNA

COMENTARIU Sorin Avram: DNA sa mearga sa ii ia! De la congresul PNL

Premierul şi ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, crede că în luna august va avea loc o rectificare bugetară. Domnul Cîţu spune că nu ştie dacă această rectificare bugetară va fi făcută în cele 45 de zile cât domnia sa va fi şeful Ministerului de Finanţe. Greu de crezut că acesta va rata ocazia de a-şi folosi pixul pentru a desena traseele pe care o vor apuca banii din bugetul de stat în stat.

Intr-o luna si jumatate se incheie alegerile in toate filialele partidului si Florin Citu, unul din cei doi candidati la sefia PNL, va sti exact care sunt organizatiile care-l vor sustine la congresul de alegeri din 25 septembrie. Domnul Citu va sti care sunt consiliile judetene si primariile, evident, cele condus de PNL, care merita sa primeasca bani si care nu.

Iata o oportunitate excelenta pentru DNA, care de multa vreme este ca si inexistent, de a se evidentia in lupta cu coruptia. Si nici nu trebuie sa-si bata capul prea mult pentru a demonstra ca merita pe deplin milioanele de euro pe care le incaseaza de la bugetul public. Procurorii anticoruptie nu trebuie decat sa astepte ziua in care ministrul interimar de Finante va semna actele privind rectificarea bugetara si sa vada unde se duc banii, iar in paralel sa citeasca declaratiile facute la sedintele de alegeri din cadrul PNL, pentru a afla care sunt presedintii de consilii judetene si primarii care i-au jurat credinta lui Florin Citu.

Pentru a nu exista vorbe la proces, procurorii anticoruptie vor trebui, totusi, sa astepte ziua de 25 septembrie, pentru a vedea daca declaratiile facute la sedintele de alegeri din filiale chiar se transforma in voturi pentru Florin Citu la congres. Un mare avantaj pentru procurorii DNA ar fi acela ca nu vor trebui sa alerge prin tara pentru a face retineri, ci ii vor avea pe toti la un loc. Dosarele de dare si luare de mita de cateva milioane de euro instrumentate in epoca Kovesi ar fi niste glume in comparatie cu un singur dosar de luare si dare de mita in valoare de sute de milioane de euro. Ar fi cea mai mare recolta de corupti la hectar din istoria DNA, un succes care ar risipi suspiciunile ca aceasta institutie este o arma aflata la cingatoarea presedintelui Romaniei, pe care acesta o pune doar la tampla adversarilor politici si pe care nu o scoate niciodata pentru a ameninta Guvernul Sau si Partidul Sau.

Sursa : www.mediafax.ro