06 dec 2021 - DNA

Cererea DNA privind perchezitionarea informatica a deputatului Adrian Miutescu, aprobata de Camera

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cererea DNA pentru încuviinţarea de percheziţii informatice în cazul fostului preşedinte al PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu. În favoare au votat 227 parlamentari.

Cererea DNA a fost aprobata cu 227 voturi ,,pentru", 23 ,,impotriva" si noua abtineri.

,,Sunt aici pentru ca nu vreau sa fiu pus in situatia sa se spuna ca m-am ascuns in spatele imunitatii parlamentare. Nu am venit sa spun sa votati impotriva. In acelasi timp, va spun ca nu ma simt vinovat in niciun fel si nu mi-am folosit influenta sau autoritatea pentru a obtine foloase pentru mine sau pentru alte persoane. Toate aceste lucruri se bazeaza pe niste discutii purtate. Aceste discutii colegiale, politice. Pentru a pastra prestigiul Parlamentului eu cred ca trebuie sa votati pentru. Am fost si sunt un om corect. Sper ca Justitia sa-si faca treaba", a spus in plen Adrian Miutescu.

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei deputatului de Arges, Adrian Miutescu.

DNA a solicitat Camerei Deputatilor acceptul pentru desfasurarea de perchezitii informatice in cazul presedintelui PNL Arges, deputatul Adrian Miutescu, urmarit penal pentru ca ar fi intervenit pentru numirea unor persoane in pozitii-cheie la ANPC si la Posta Romana.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Pitesti au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Adrian Miutescu, presedinte al Organizatiei Judetene PNL Arges si deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii a opt infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

,,In perioada aprilie - iulie 2021, suspectul Miutescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functia de presedinte al Organizatiei Judetene a partidului din care face parte, pe langa conducerea Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urma, dar si a unei alte persoane in functii de conducere la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges. Aceasta, in conditiile in care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o alta persoana. In aceeasi maniera, Miutescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane intr-o functie de conducere la Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia si de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiesti la Pitesti", anunta DNA.

Interventii ar fi fost facute si la alte institutii, au transmis procurorii.

,,In perioada iulie-august 2021, suspectul Miutescu Gheorghe Adrian si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functia mentionata in mod direct pe langa un inalt demnitar pentru mentinerea/numirea in functiile de inspectori scolari si directori de scoli a unor persoane agreate de partid, aceste influente fiind exercitate si la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Arges. Suspectul ar fi procedat similar, in cursul lunii februarie 2020, precum si in lunile aprilie si august 2021, pe langa conducerea Companiei Nationale Posta Romana in scopul angajarii unei persoane la aceasta institutie, respectiv a numirii unei alte persoane intr-o functie de conducere la nivel judetean. In perioada iulie - august 2021, suspectul Tofan Gelu si Mitrofan Cristian si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functiile ocupate in partid, pe langa persoane din Inspectoratul Scolar Arges, in scopul mentinerii unei anumite persoane in functia de inspector scolar sau in scopul numirii aceleiasi persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum si pentru numirea in functia de directori de scoli a unor persoane agreate de partid", au adaugat reprezentantii DNA.

Sursa : www.mediafax.ro